Κυριάκος Μητσοτάκης- Κατερίνα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε με ανάρτησή του πως η αδερφή του, Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό- «Να κάνουν όλες οι γυναίκες μαστογραφία»

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως η αδελφή του Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και όπως γράφει, και αναφέρει πως «ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της».

Ο πρωθυπουργός, καλεί τις γυναίκες, να κάνουν μαστογραφίες και ειδικά όσες είναι μεταξύ 50 – 69 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της» έγραψε ειδικότερα και σημείωσε πως έχει κάνει ήδη την πρώτη της χημειοθεραπεία, αλλά διατηρεί την ψυχραιμία της.

«Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που τη διακρίνει. Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή τη μάχη».

Ο πρωθυπουργός, καλεί τις γυναίκες, να κάνουν μαστογραφίες και ειδικά όσες είναι μεταξύ 50 – 69 ετών να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

«Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το!

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…» καταλήγει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προγονος του ανθρώπου
Ο “πρόγονος Νο1” της ανθρωπότητας; Η νέα μελέτη που διχάζει τους επιστήμονες
Είναι αυτός ο πρόγονος Νο1 των ανθρώπων; Ο Sahelanthropus tchadensis παραμένει ένας από τους πιο συναρπαστικούς και αμφιλεγόμενους υποψηφίους για την...
Ο “πρόγονος Νο1” της ανθρωπότητας; Η νέα μελέτη που διχάζει τους επιστήμονες