Κώστας Μπακογιάννης
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Το μετρό είναι για όλους. Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια» λέει ο δήμαρχος Αθηναίων

Για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό στα Εξάρχεια και την ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη, μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχει βαλθεί να προχωρά σε «αναβαθμίσεις» του κέντρου της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, είπε πως δεν είναι οι μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι αντιδρούν στα έργα, αλλά μια μικρή ομάδα ατόμων που βρήκαν αφορμή για να δώσουν μια μάχη ιδεοληπτική, καθώς βλέπουν τα Εξάρχεια σαν «πολιτικό φετίχ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι του πήρε λίγο καιρό να καταλάβει πως λειτουργούν τα συμφέροντα στα Εξάρχεια και πως γίνεται να επενδύουν κάποιοι στην αποτυχία μας πόλης. «Είναι η λογική του απόλυτου μηδενισμού», πρόσθεσε, θυμίζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη δίχρονη προσχολική αγωγή για 1.200 παιδάκια σε όλη την Αθήνα.

«Το Mετρό είναι για όλους. Δεν υπάρχουν αριστερά και δεξιά βαγόνια», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι με την γραμμή 4 του Μετρό, θα κινούνται καθημερινά 350.000 άνθρωποι και πάνω από 55.000 αυτοκίνητα θα φύγουν από τους δρόμους της Αθήνας.

Αναφερόμενος στον Λόφο του Στρέφη, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι είναι ένας από τους ωραιότερους της Αθήνας που είναι εδώ και χρόνια παρατημένος και παραδομένος στην παραβατικότητα, την εγκληματικότητα, την ηχορρύπανση και την οχλοβοή.

Το έργο υποδομών που προχωρά ο δήμος της Αθήνας στο λόφο, αφορά εργασίες χωματουργικές, φύτευσης και πυρασφάλειας ενώ έχει εξασφαλιστεί χορηγία άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Μουριές στην Αθήνα: Χάσαμε το 1,5% των δέντρων τις πόλης – Τι συμβαίνει

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της προσβολής των μουριών της πρωτεύουσας από ένα ξυλοφάγο έντομο που εμφανίστηκε αρχικά στην Κρήτη το 2017 και έφτασε και στην Αθήνα το 2019.

«Είναι συνυφασμένες με την ζωή στην πόλη. Έχουμε 25.000 μέσα στην Αθήνα», είπε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε πως ήδη έχουν χαθεί γύρω στα 1.300 δέντρα, δηλαδή το 1,5% των δέντρων της πόλης. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές όπως στο Βοτανικό και το Κουκάκι, η απώλεια δέντρων φτάνει έως 30%. Σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς, ο δήμος Αθήνας προσπαθεί να σώσει τα δέντρα, ωστόσο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται να κοπούν και να ταφούν, «εκεί αμέσως φυτεύουμε μια νέα μουριά», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Έως τέλη Σεπτεμβρίου η δημοπράτηση

Για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθεί η αρένα και πως προχωρά ο σχεδιασμός για να μπουν μπουλντόζες έως το τέλος του χρόνου. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ανάπλαση υπερτοπική από την οποία θα κερδίσουν όλοι οι Αθηναίοι μια «όαση πρασίνου» σε μια περιοχή όπως ο Βοτανικός που είχε για πολλά χρόνια «σβηστεί από τον χάρτη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odigos-protoeton-panteio.jpg
Πάντειο: Μετά από 10ετείς προσπάθειες, βρέθηκαν 13,5 εκ.€ για ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας
Με την κατασκευή της Εστίας (το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται το φοιτητικό εστιατόριο) θα αντιμετωπιστεί το φλέγον πρόβλημα της στέγασης των...
Πάντειο: Μετά από 10ετείς προσπάθειες, βρέθηκαν 13,5 εκ.€ για ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας