epithesi-mat-exarheia
Επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους των Εξαρχείων αντιδρώντας στην απώλεια δημόσιου χώρου που αναμένεται να επιφέρει η κατασκευή του σταθμού Μετρό στην πλατεία - Από το πρωί βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ μέλη συνεργείων έκοψαν δέντρα στην πλατεία

Σε επίθεση με χημικά εναντίων των κατοίκων της περιοχής που βρίσκονται από το πρωί στην πλατεία Εξαρχείων προχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες δεν δίστασαν να επιτεθούν σε νέους αλλά και μεγάλης ηλικίας ανθρώπους που θέλησαν να υπερασπιστούν τη γειτονιά τους και να εναντιωθούν στην απώλεια του δημόσιου χώρου της πλατείας που θα επιφέρει η κατασκευή μετρό στο σημείο. 

Μέλη συνεργείων έκοψαν δέντρα στην πλατεία, ενώ μπουλντόζες έκαναν την εμφάνισή τους και φορτηγά μετέφεραν μεγάλους τσιμεντόλιθους και λάμες για την περίφραξη του χώρου όπου έφτασαν και ένστολοι της δημοτικής αστυνομίας.

«4:30 τα ξημερώματα σήμερα, με πλήρη αποκλεισμό της πλατείας Εξαρχείων από ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ξεκίνησε η προσπάθεια της καταστροφής της μόνης πλατείας της γειτονιάς μας. Θα μας βρουν απέναντί τους» αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων».

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav_107.jpg
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 87χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι
Έρευνα της Αστυνομίας για τις συνθήκες του δυστυχήματος στις Συκιές – Χωρίς αισθήσεις εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος από διασώστες του ΕΚΑΒ.
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 87χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι
apple-books_foto_education.jpg
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Προχωρούν οι μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών και η αναγνώριση προϋπηρεσίας
Ομόφωνες αποφάσεις και μονιμοποιήσεις στην 7η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Προχωρούν οι μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών και η αναγνώριση προϋπηρεσίας