mitsotakis ypourgiko tilediaskepsi
INTIME/ ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Οι κινήσεις της Νίκης Κεραμέως και η υπόλοιπη θεματολογία

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται, ανάμεσα σε άλλα, στην ατζέντα του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 11:00.

Το εν λόγω νομοσχέδιο συναντάει αντιδράσεις από τον πανεπιστημιακό κόσμο και πολιτικά κόμματα.  Σε μία προσπάθεια να εξομαλύνει αυτές τις αντιδράσεις η  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με εκπροσώπους του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

ΠΟΣΔΕΠ: Το υπουργείο Παιδείας νομοθετεί χωρίς διαβούλευση 

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΟΣΔΕΠ κατήγγειλε μεθοδεύσεις για τις αλλαγές που έρχονται στον τρόπο εκλογής των διοικητικών οργάνων των ΑΕΙ, ερήμην της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ειδικότερα, κάνει λόγο για μια απαράδεκτη τακτική εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ, στο οποίο καταλογίζει απουσία διαλόγου και αποσπασματική νομοθέτηση τονίζοντας πως το «επί δυόμιση χρόνια το υπουργείο νομοθετεί χωρίς διαβούλευση και αποσπασματικά, αντί να εισάγει ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο, όπως προγραμματικά είχε εξαγγείλει».

Τα θέματα που θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο

Στο σημερινό υπουργικό Συμβούλιο θα τεθεί επί τάπητος:

•    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της ποιότητας και της λειτουργικότητας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και της σύνδεσής τους με την κοινωνία.

•    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/713 για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής.

•    Το νομοσχέδιο του υπουργείου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/770 και 2019/771 σχετικά με τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και τις πωλήσεις αγαθών.

•    Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει ακόμη τα εξής:

•    Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 43/2019 για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας

•    Εισήγηση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη για την τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 10/2021 για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Διυπουργικής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 16:30 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνταξιούχος σε ΑΤΜ
Συντάξεις Απριλίου 2026: Το επίσημο χρονοδιάγραμμα πληρωμών και η έκπληξη στα ΑΤΜ
Αν και οι επίσημες ημερομηνίες καταβολής έχουν οριστεί για το διήμερο 26 και 27 Μαρτίου, η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών ξεκινά παραδοσιακά από...
Συντάξεις Απριλίου 2026: Το επίσημο χρονοδιάγραμμα πληρωμών και η έκπληξη στα ΑΤΜ
pencil-968952_960_720.jpg
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι»
Παρέμβαση μετά τον τραγικό θάνατο εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη – Αίτημα για άμεσα μέτρα στήριξης και πανεκπαιδευτική κινητοποίηση
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι»
μολύβια
Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: «Η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι δωρεά, είναι υποχρέωση του κράτους»
«Ευχαριστήρια επιστολή» του ΠΔΕ Ιονίων Νήσων προς την Υπουργό Παιδείας για την προμήθεια εξοπλισμού
Εκπαιδευτικοί Κέρκυρας: «Η δημόσια εκπαίδευση δεν είναι δωρεά, είναι υποχρέωση του κράτους»
Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για σύγχρονο εξοπλισμό σε 11 Καλλιτεχνικά Σχολεία
Σοφία Ζαχαράκη: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα των μαθημάτων στα Καλλιτεχνικά Σχολεία με νέα μέσα και σύγχρονο εξοπλισμό»
Υπουργείο Παιδείας: Κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για σύγχρονο εξοπλισμό σε 11 Καλλιτεχνικά Σχολεία