Σαϊντού: Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη
Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει την Τρίτη ο πρόσφυγας μαθητής Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση - Κινητοποίηση εκπαιδευτικών, φορέων και σωματείων στο υπουργείο Μετανάστευσης την Τετάρτη

Συνάντηση με τον 18χρονο πρόσφυγα μαθητή Σαϊντού Καμαρά θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά το κύμα συμπαράστασης λόγω του κινδύνου απέλασης που αντιμετωπίζει ο νεαρός.

«Εν όψει της επανεξέτασης του αιτήματος του Σαϊντού Καμαρά για να μείνει στην Ελλάδα, έχουν γίνει, εδώ και καιρό από την πλευρά της Πολιτείας όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ενισχύουν αυτό το αίτημά του», αναφέρει σε σχόλιό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα επισημαίνει: «Χωρίς κορώνες και κινήσεις εντυπωσιασμού το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019 στο υπουργείο Παιδείας κάνει το ίδιο ακριβώς για όσα παιδιά το χρειάζονται, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τη σχολική χρονιά 2021-22 σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής και φοίτησης, μαθητών-προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος».

«Ο πρωθυπουργός επιδεικνύοντας προσωπικό ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό έχει προγραμματίσει να συναντηθεί αύριο στις 16.30 με τον Σαϊντού Καμαρά», καταλήγει στο σχόλιό του ο κ. Οικονόμου.

Συγκέντρωση έξω από την υπηρεσία Ασύλου την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη στις 9:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Σαϊντού έξω από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Στην κινητοποίηση καλούν σύλλογοι εκπαιδευτικών, σωματεία και οργανώσεις.

Η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας εξήγγειλε διευκολυντική στάση εργασίας, προκειμένου να παρευρεθούν οι εκπαιδευτικοί. «Χαιρετίζουμε το συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης προς τον μαθητή και στεκόμαστε δίπλα στον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το δεκαπενταμελές του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου που ζητούν "να εγκριθεί η αίτηση του Σαϊντού και να παραμείνει στη χώρα μας. Κοντά μας! Για να συνεχίσει να ονειρεύεται!"», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί της ΚΕΕΡΦΑ.

Στην κινητοποίηση καλεί και το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», εκπέμποντας το μήνυμα πως ο «Σαϊντού είναι σάρκα από την σάρκα μας λένε οι συμμαθητές του, οι οποίοι μας δίνουν μία βαθιά ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας για το παρόν και το μέλλον».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επίδομα γέννας
Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν
Περίπου 420.000 νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στο επίδομα, διευρύνοντας σημαντικά τη βάση των ωφελούμενων
Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν
μαχαίρι
Νεκρός 25χρονος στον Άγιο Δημήτριο – Μαχαιρώθηκε στην καρδιά στο Πάρκο Ασυρμάτου
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γιο υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Νεκρός 25χρονος στον Άγιο Δημήτριο – Μαχαιρώθηκε στην καρδιά στο Πάρκο Ασυρμάτου
εκπαιδευτικοί
Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!
Δημιουργείται έτσι ένα επικίνδυνο τετελεσμένο με την εν λόγω μήνυση, όπου οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε προκαταρκτική διαδικασία στην ΔΔΕ Κυκλάδων...
Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!