Δημοσκόπηση: Τι φοβίζει σήμερα περισσότερο τους Έλληνες
Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα είναι ανήσυχοι για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην αγορά (82,3%), ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται η ανησυχία για τον πόλεμο (80,6%)

Η ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας και προβληματισμού για τους Έλληνες πολίτες, ενώ στους φόβους τους προστίθεται και το θέμα του πολέμου. Μεγάλο είναι το ποσοστό που δηλώνει ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία που ακολούθησαν της ρωσικής εισβολής μπορεί να εξελιχθούν σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτά είναι κάποια από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η εταιρεία Marc.

Τρομάζει η ακρίβεια - Φοβίζει ο παγκόσμιος πόλεμος

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των πολιτών, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα είναι ανήσυχοι για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην αγορά (82,3%), ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται η ανησυχία για τον πόλεμο (80,6%).

Αντιθέτως φαίνεται να υποχωρεί ο προβληματισμός για την πανδημία (32,2%), που κυριαρχούσε την προηγούμενη διετία και τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά (21,7%), που αποτελούν διαχρονική πηγή προβληματισμού.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος (σε ποσοστό 53,7%), οι αυξημένες δαπάνες για την προμήθεια των τροφίμων (με 50,5%), η ακριβότερη βενζίνη που πληρώνουμε για τις μετακινήσεις (47,3%), καθώς και οι ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και σε φυσικό αέριο που χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση (37,3%) είναι οι παράγοντες που έχουν βάλει φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΓΑΖΑ
Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα: Επιθέσεις της Χαμάς στη Ράφα – Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ
Έκρηξη βίας στη Ράφα: Νέες αεροπορικές επιδρομές του IDF στη Γάζα - «Δεν παραβιάσαμε την εκεχειρία» υποστηρίζει η Χαμάς
Έσπασε η εκεχειρία στη Γάζα: Επιθέσεις της Χαμάς στη Ράφα – Αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ
καθηγητές
Θέσεις καθηγητών 11 ειδικοτήτων σε μεγάλο εξ αποστάσεως Επιστημονικό Project!
Μεγάλος εκπαιδευτικός φορέας έχει αναλάβει την υλοποίηση επιστημονικού -  εκπαιδευτικού έργου που αφορά δημιουργία εκπαιδευτικού ψηφιακού...
Θέσεις καθηγητών 11 ειδικοτήτων σε μεγάλο εξ αποστάσεως Επιστημονικό Project!
Άδωνις Γεωργιάδης
Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής σε Γεωργιάδη: «Ο θεσμός του Σχολικού Νοσηλευτή δεν βλάπτει το ΕΣΥ»
«Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη προσβάλλουν έναν ολόκληρο κλάδο, να ανακαλέσει τις απαξιωτικές δηλώσεις», σημειώνει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής σε Γεωργιάδη: «Ο θεσμός του Σχολικού Νοσηλευτή δεν βλάπτει το ΕΣΥ»