Δημοσκόπηση: Τι φοβίζει σήμερα περισσότερο τους Έλληνες
Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα είναι ανήσυχοι για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην αγορά (82,3%), ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται η ανησυχία για τον πόλεμο (80,6%)

Η ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας και προβληματισμού για τους Έλληνες πολίτες, ενώ στους φόβους τους προστίθεται και το θέμα του πολέμου. Μεγάλο είναι το ποσοστό που δηλώνει ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία που ακολούθησαν της ρωσικής εισβολής μπορεί να εξελιχθούν σε έναν νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτά είναι κάποια από τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η εταιρεία Marc.

Τρομάζει η ακρίβεια - Φοβίζει ο παγκόσμιος πόλεμος

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των πολιτών, περισσότεροι από οκτώ στους δέκα είναι ανήσυχοι για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην αγορά (82,3%), ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται η ανησυχία για τον πόλεμο (80,6%).

Αντιθέτως φαίνεται να υποχωρεί ο προβληματισμός για την πανδημία (32,2%), που κυριαρχούσε την προηγούμενη διετία και τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά (21,7%), που αποτελούν διαχρονική πηγή προβληματισμού.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος (σε ποσοστό 53,7%), οι αυξημένες δαπάνες για την προμήθεια των τροφίμων (με 50,5%), η ακριβότερη βενζίνη που πληρώνουμε για τις μετακινήσεις (47,3%), καθώς και οι ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και σε φυσικό αέριο που χρησιμοποιούμε για τη θέρμανση (37,3%) είναι οι παράγοντες που έχουν βάλει φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ένταση και εσωκομματικά μηνύματα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
Τον κύκλο των παρεμβάσεων άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος έθεσε ευθέως ζήτημα αλλαγής πολιτικής γραμμής
ΠΑΣΟΚ: Ένταση και εσωκομματικά μηνύματα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
venzini.jpg
Σκάνδαλο με πειραγμένες αντλίες: Λογισμικό υψηλής τεχνολογίας «έκοβε» έως 20% από τα καύσιμα
Δεκάδες πρατήρια στο μικροσκόπιο των αρχών – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα και τι ερευνούν οι αστυνομικοί
Σκάνδαλο με πειραγμένες αντλίες: Λογισμικό υψηλής τεχνολογίας «έκοβε» έως 20% από τα καύσιμα