ΚΚΕ: «Να υλοποιηθούν τα αιτήματα για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων»
Σχόλιο ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις Κεραμέως για τα σχολεία

Τη συνέντευξη που παραχώρησε η υπουργός Παιδείας για τον προγραμματισμό και την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Η υπουργός Παιδείας αρέσκεται να ανακοινώνει μόνο ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων, όμως το επείγον είναι να υλοποιήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου για την ασφαλή επανέναρξη της μορφωτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας.

Προσθέτει ότι «αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει χρονοδιαγράμματα ακόμα για την έναρξη του τουρισμού, αλλά και άλλων τομέων της οικονομίας, από τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως εξακολουθούν να απουσιάζουν ανακοινώσεις και μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των ΑΕΙ, όταν μάλιστα μια σειρά πανεπιστημιακές έρευνες καταδεικνύουν τις δυνατότητες αυτό να επιτευχθεί. Απ' ό,τι φαίνεται τα ΑΕΙ είναι ανοιχτά για την επιχειρηματική δράση, για τα ΜΑΤ, αλλά όχι για τους φοιτητές. Γι' αυτό, και σε αυτούς τους τομείς δίνεται πακτωλός χρημάτων...».

«Η αυτονόητη -έστω και καθυστερημένη- ικανοποίηση του λογικού αιτήματος των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, για να μη δοθούν φέτος προαγωγικές ενδοσχολικές εξετάσεις, πρέπει να συνδυαστεί με την αντιμετώπιση με όλα τα μέσα και με επιπλέον κρατική στήριξη των μορφωτικών κενών και των τεράστιων ψυχοκοινωνικών και σωματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά της χώρας μας και τα οποία θα είναι εδώ και την επόμενη σχολική χρονιά» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος, σημειώνοντας «αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει ουσιαστικά την κυβέρνηση, αφού καμιά κρατική επιστημονική μελέτη δεν έχει δρομολογηθεί και ανακοινωθεί για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση των συνεπειών από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας».

Το ΚΚΕ, καταλήγοντας στο σχόλιό του, καλεί «όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο, τους εργαζόμενους στο σύνολό τους, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση που δικαιούνται σήμερα οι νέοι και οι νέες, η οποία ούτε στις συμπληγάδες του κέρδους χωράει ούτε στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους μπαίνει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φασφαλης
ΚΥΣΠΕ για μεταθέσεις 2026: «Έγκαιρη ολοκλήρωση, αλλά με αντιδράσεις για περικοπές»
Πάνω από 50% οι ικανοποιημένες αιτήσεις στη Γενική Αγωγή – Αντιδράσεις για περικοπές θέσεων και περιορισμένα ποσοστά στην Ειδική Αγωγή
ΚΥΣΠΕ για μεταθέσεις 2026: «Έγκαιρη ολοκλήρωση, αλλά με αντιδράσεις για περικοπές»
ρεμπουτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: «Τα μικροδιαπιστευτήρια έρχονται να αλλάξουν την επαγγελματική κατάρτιση»
Η δεύτερη συνάντηση διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΠΕΠ, με διευρυμένη συμμετοχή...
ΕΟΠΠΕΠ: «Τα μικροδιαπιστευτήρια έρχονται να αλλάξουν την επαγγελματική κατάρτιση»
Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια σε πολεμικές εξελίξεις
«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στο Συλλαλητήριο της Παρασκευής 27 Μαρτίου στις 18.00, στο Σύνταγμα»
ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια σε πολεμικές εξελίξεις