Αναδρομικά για 700.000 συνταξιούχους: Πώς το νέο πληροφοριακό σύστημα του ΕΦΚΑ ξεκλειδώνει ποσά έως 12.000 ευρώ

Πολιτική 0

Α. Γεωργιάδης: Εισήγηση για να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αν δεν υπάρχουν κρούσματα ο υπουργός Ανάπτυξης θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης

Για την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα και την επαναλειτουργία καταστημάτων μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε εισαγωγικά πως σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορονοϊού , αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι πολίτες αισθάνθηκαν ασφαλείς.

Τόνισε ακόμα ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνος τους», ενώ το υπουργείο εξετάζει διάφορα σχέδια στήριξης, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις.

Επιπρόσθετα,  υπάρχουν και σενάρια για κίνητρα φορολογικού τύπου για τα καταστήματα στην εστίαση, που όπως είπε, θα δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Επίσης, αποκάλυψε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εισηγηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.

Σχετικά με τις μάσκες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς και οι πάνινες μάσκες κάνουν δουλειά εφόσον, όπως είπε, απολυμανθούν και ακολουθηθούν οι κανόνες.

Όσον αφορά στο θέμα με την διατίμηση στις μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι η ίδια συζήτηση με τα αντισηπτικά. «Με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια», ανέφερε και τόνισε πως «αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε».

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν και φθηνές μάσκες με πενήντα λεπτά, ενώ όπως είπε «υπάρχουν και οδηγίες για να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική