Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες για τους πελάτες των σούπερ μάρκετ
Υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους - Αυστηρές συστάσεις στους πελάτες, σύμφωνα με το Στέλιο Πέτσα

Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες για τους πελάτες των σούπερ μάρκετ δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες.»

Όπως είπε, σημαντικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

«Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε.»

«Στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας πήγαμε καλά, επομένως μπορούμε να σχεδιάζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει.», τόνισε, ενώ προσέθεσε ότι θα συνεχίσει η καθημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα συνδυάσει όλες τις πληροφορίες για να παίρνει την καλύτερη απόφαση.

Στη συνέχεια μιλώντας για το άνοιγμα της οικονομίας ο κ. Πέτσας είπε:

«Έχουμε σκεφτεί πώς θα ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία ξανά. Βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας καθημερινά τις εξελίξεις αξιολογούμε και θα αποφασίσουμε.» 

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και ΜΜΜ, ο κ. Πέτσας είπε ότι η επιτροπή έχει καταλήξει. 

«Σήμερα το απόγευμα θα έχετε ξεκάθαρες τοποθετήσεις για αυτό το θέμα», για να ξέρουν και οι πολίτες τι πρέπει να κάνουν από τη Δευτέρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καμαριέρα
Συλλογικές συμβάσεις: Οι νέοι μισθοί για εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί μετά την αύξηση – Αναλυτικοί πίνακες ανά ειδικότητα
Συλλογικές συμβάσεις: Οι νέοι μισθοί για εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό
αλεξ
Καυγάς μεταξύ Αλεξοπούλου και Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω αυτό περί δολοφονίας χαρακτήρα"
Η αναφορά περί «δολοφονίας χαρακτήρα» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Στραβελάκη, ο οποίος απάντησε σε υψηλούς τόνους, τονίζοντας ότι σε...
Καυγάς μεταξύ Αλεξοπούλου και Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω αυτό περί δολοφονίας χαρακτήρα"
βροχή
Πότε ξεκινά η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο - Βροχές για πολλές ημέρες μέσα στον μήνα
Επιδείνωση από Τετάρτη απόγευμα - Τοπικά δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές
Πότε ξεκινά η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο - Βροχές για πολλές ημέρες μέσα στον μήνα