Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πολιτική 0

Βρούτσης: Απαγορεύεται η απόλυση εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κάθε τέτοια απόλυση θα είναι άκυρη υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας

Ρητή απαγόρευση απόλυσης εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργίας τους κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Κάθε τέτοια απόλυση θα είναι άκυρη ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. 

«Ερχόμαστε για να στηρίξουμε έμπρακτα το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, και αυτών που κλείνουν και αυτών που παραμένουν ανοιχτές» τόνισε ο υπουργός.

«Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται και να προχωρούν αναίτια σε απολύσεις. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα συνδέονται με τη ρήτρα διατήρησης εργασίας. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη» πρόσθεσε.

 Επίσης, μίλησε για απογοητευτικά ως τραγικά στοιχεία στη μισθωτή απασχόληση επικαλούμενος το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Ο Γ. Βρούτσης ανακοίνωσε αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις, με παράταση καταβολής επιδόματος ανεργίας για άλλους δύο μήνες, για όσους εργαζόμενους λήγει η προθεσμία στις 31 Μαρτίου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική