Ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι η οφειλόμενη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις δόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταδικάζει την υποκριτική στάση της Τουρκίας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, όταν η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ευχής έργον είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να αντιδράσουμε μέσω των Ενόπλως Δυνάμεων, αλλά «αν η Τουρκία παραβιάσει τις “κόκκινες γραμμές” που έχουμε θέσει, οφείλουμε να το κάνουμε».
Μιλώντας για τη θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, υποστήριξε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που οδηγούν σε ανάφλεξη στην περιοχή και ότι από την κρίση των Ιμίων οδηγηθήκαμε στο γκριζάρισμα κάποιων ζωνών στο Αιγαίο από την Τουρκία.
Τέλος, ο Ν. Παναγιωτόπουλος διαμήνυσε ότι οι τουρκικές προκλήσεις αντιμετωπίζονται από την ελληνική Κυβέρνηση, με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds
Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom