Αλέξης Τσίπρας
Ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρέμβει για να απομακρυνθούν αφίσες και πανό για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια

Την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να απομακρυνθούν τα banners από κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου, που διαφημίζουν την ομιλία του, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νίκαια, ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης, αφού επισημαίνει ότι θα πράξει το ίδιο σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση που θα διαπιστωθεί αφισορύπανση, ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες, «με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα» να τις αποκαθηλώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση «θα ακολουθηθούν τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις».\

«Η σχετική ενέργεια αποκαθήλωσής τους θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε» επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής. 

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι «δυστυχώς όμως, παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειές μας σε συνεργασία με τους δήμους προκειμένου να σταματήσει η αφισορύπανση στην Αττική, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται».

 «Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2019

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ήδη σας έχω ενημερώσει με επιστολή που απέστειλα τόσο προς εσάς, όσο και προς όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους κι εφαρμόζοντας την ισχύουσα εθνική νομοθεσία, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να «απαλλάξει» τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, από χιλιάδες παράνομες διαφημιστικές αφίσες, banners και πανό, που απειλούν την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν την εικόνα των πόλεων και επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς όμως παρά τις συστάσεις μας και τις επίμονες προσπάθειες μας σε συνεργασία με τους Δήμους να σταματήσει η αφισορύπανση στην Αττική, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται. Μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε, διαπιστώσαμε πως κεντρικοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου γέμισαν ξανά με εκατοντάδες παράνομα αναρτημένα banners, που προαναγγέλλουν την ομιλία που θα πραγματοποιήσετε σήμερα στη Νίκαια.

Με την παρούσα επιστολή σας ζητώ, όπως θα πράξω και σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, να δώσετε εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες για την ομιλία σας, με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα να τις αποκαθηλώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουμε τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Η σχετική ενέργεια αποκαθήλωσής τους θα ήταν μια ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε. Θέλω να σας επισημάνω ότι δεν είναι πρόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής η αντιπαράθεση με τα πολιτικά κόμματα.

Επιδίωξή μας είναι η συνεργασία μαζί τους, ώστε από κοινού να προωθήσουμε τις πολιτικές εκείνες, που θα δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες των 66 Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Αν θεωρείτε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν είναι δίκαιο τότε να προτείνετε την αλλαγή του. Σε διαφορετική περίπτωση σεβαστείτε τα όσα προβλέπονται στο νόμο και τους πολίτες της Αττικής.

Η Περιφέρεια θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην εφαρμογή των νόμων, χωρίς διακρίσεις, εντείνοντας την προσπάθειά μας να απαλλάξουμε το Λεκανοπέδιο από καταστάσεις που δεν μας αξίζουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ με την Ανάκληση απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων: Αόρατος κίνδυνος με επιβλαβείς χημικές ουσίες και ελλιπή επισήμανση

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗς
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Μια υπόθεση-σύμβολο για τον εκφοβισμό, τη φίμωση της συνδικαλιστικής δράσης και την προσπάθεια εγκαθίδρυσης σιγής νεκροταφείου στα σχολεία
Με "τρικλοποδιά" επιχειρούν να γονατίσουν τον δάσκαλο που αγαπήσαμε!
Τρόφιμα
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!
Ανακάλυψε ποιες τροφές λειτουργούν σαν φυσικό «φάρμακο» για τον οργανισμό και γιατί δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου
10 Τροφές-ασπίδα: Οι «θαυματουργές» επιλογές που προστατεύουν την υγεία σου!