Λ. Μενδώνη: Καμία πρόθεση να λογοκριθεί η ταινία «Joker»
Δήλωσε πως δημιουργείται ΕΔΕ για το περιστατικό, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά με ευθύνη δύο υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού

Συνέντευξη παραχώρησε η Λ. Μενδώνη στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση εισβολής αστυνομικών σε προβολή του «Joker».

Αρχικά η υπουργός δήλωσε πως δεν έχουμε γυρίσει στην «εποχή των τέντι μπόηδων» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ωστόσο δύο υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού με την ιδιότητα του μέλους πρωτοβάθμιας επιτροπής κατάταξης ταινιών κινηματογράφου, κινούμενες αυτοβούλως, προχώρησαν σε επαφές με δυνάμεις της αστυνομίας ζητώντας την παρέμβασή τους.

Στη συνέχεια η υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν χωρίς να λάβει καμία ενημέρωση τόσο η ίδια, όσο και ο γενικός γραμματέας και ο γενικός διευθυντής του υπ. Πολιτισμού.

«Το πληροφορήκα το βράδυ της Κυριακής από ανακοίνωση του γρ. Τύπου του υπουργείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενη σχετικά με φερόμενη εμπλοκή ανταγωνίστριας εταιρίας διανομής, εξήγησε ότι για την υπόθεση διενεργείται ΕΔΕ και λαμβάνονται καταθέσεις, ώστε να γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

«Δεν μπορούμε να πάμε στη λογική της πρόσκλησης κατασταλτικών μηχανισμών», δήλωσε η υπουργός και τόνισε πως δικαίωμα ελέγχου έχουν οι υπάλληλοι στα εκδοτήρια εισιτηρίων. 

Τέλος, ερωτώμενη για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ενοχλείται από τα πολιτικά μηνύματα της ταινίας, απάντησε πως «το τελευταίο πράγμα που θα έκανε αυτή η κυβέρνηση είναι να λογοκρίνει την τέχνη».

 

σχετικά άρθρα