Αλεξάνταρ Βούτσιτς Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η συνάντηση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η προεδρία της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πολιτικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς του ευχήθηκε καλή δύναμη και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα μπορέσει να εφαρμόσει την φιλόδοξη ατζέντα που έθεσε ενώπιον της κυβερνήσεως του». Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι πολύ καλές, τονίστηκε ότι τον ελληνικό και το σερβικό λαό συνδέουν σχέσεις ειλικρινούς φιλίας, εκφράστηκε ωστόσο η ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Κοσόβου και κυρίως για τα προβλήματα που δημιουργεί στην διαδικασία του διαλόγου η μονομερής ενέργεια της Πρίστινας να επιβάλει δασμούς για τα εμπορεύματα από την Σερβία.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αλλάξει η Ελλάδα την στάση της για μη αναγνώριση της αυτοανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου τονίζοντας ότι η διατήρηση της θέσης αυτής είναι ζωτικής σημασίας για την Σερβία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο της Δημοκρατίας της Σερβίας. Αναφέρεται επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως υποστηρίζει τον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Σερβίας ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biasmos.jpg
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
Σε κατάσταση – σοκ το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, ενώ, η οικογένειά της έκανε καταγγελία στην αστυνομία
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
ντουντούκα διαμαρτυρία
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
Δυναμική κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο – Κάλεσμα σε διαμαρτυρία σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας
«Αντεργατικό τερατούργημα»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας