Για την απεμπλοκή του Ελληνικού μιλάει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «σήμερα Σάββατο συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για να εγκρίνει το σύνολο των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Αυτές αφορούν τις ζώνες πολεοδόμησης, τους κοινόχρηστους χώρους, τους όρους δόμησης του καζίνου και τη διαχείρηση των αρχαίων και των μνημονίων. Εφόσον αυτό το τελευταίο βήμα λήξει ομαλά, μέχρι τη Δευτέρα όλες (σ.σ. οι αποφάσεις) θα έχουν εκδοθεί».
Ο κ. Γεωργιάδης στη συνέντευξή του μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο για την απλοποίηση αδειοδοτικών διαδικασιών σε επενδύσεις δηλώνει: «Τη Δευτέρα δίνεται σε διαβούλευση. Είναι ένα διυπουργικό αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Έχει διατάξεις και του Υπουργείου Ανάπτυξης και συναρμοδίων υπουργείων. Όλες συγκλίνουν στην ίδια κατεύθυνση της ανάπτυξης. Όσον αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπει την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών, την επιτάχυνση του outsourcing, των αξιολογήσεων των επενδυτικών προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο, την επιτάχυνση της διαδικασίας του ΓΕΜΗ και περιλαμβάνει και διατάξεις σχετικά με τον πτωχευτικό κώδικα».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ