Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στα συγκεκριμένα άρθρα «όχι» ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το σχέδιο νόμου «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης». Στην επί της αρχής ψηφοφορία, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων, ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία. Το αίτημα ονομαστικής είχε υποβληθεί για τα άρθρα 36 «Υπηρεσιακοί Γραμματείς Υπουργείων», 37 «Εξουσία τελικής υπογραφής Υπηρεσιακών Γραμματέων», 41 έως 44 δηλαδή το κεφάλαιο «Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς», τα άρθρα 82 έως 103 δηλαδή το Κεφάλαιο «Σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας», το άρθρο 118 δηλαδή εκείνο που αναφέρεται στις καταργούμενες διατάξεις.

Τα συγκεκριμένα άρθρα έγιναν και αυτά δεκτά, κατά πλειοψηφία, όπως και τα λοιπά άρθρα του νομοσχεδίου.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στα συγκεκριμένα άρθρα «όχι» ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε «όχι» στα άρθρα 41, 42, 43, 44, 88 και 90. Στα άλλα άρθρα που μπήκαν σε ονομαστική, το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «ναι». Το άρθρο 88 στο οποίο δηλώνει και το Κίνημα Αλλαγής «όχι», αφορά την επιλογή, τον διορισμό και το πλαίσιο καθηκόντων του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το άρθρο 90 αφορά στην επιλογή, τον διορισμό και το πλαίσιο καθηκόντων του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτικά μπλόκα
Αγροτικά μπλόκα και Χριστούγεννα: Οι αποφάσεις για αποκλεισμούς και διευκολύνσεις στις μετακινήσεις
Σε πανελλαδική σύσκεψη στις Σέρρες κρίνεται η μορφή των κινητοποιήσεων τις γιορτινές ημέρες
Αγροτικά μπλόκα και Χριστούγεννα: Οι αποφάσεις για αποκλεισμούς και διευκολύνσεις στις μετακινήσεις
φοιτη
Φοιτητικές αντιδράσεις απέναντι στο νέο πολυνομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις - παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας άυριο στις 11 π.μ.
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ.. Όπως επισημαίνουν,...
Φοιτητικές αντιδράσεις απέναντι στο νέο πολυνομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις - παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας άυριο στις 11 π.μ.
Ypoyrgeio paideias
Πρόσκληση για τη θέση του Ιμάμη στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών
Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε πρόσκληση για την κάλυψη της θέσης του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (Ιμάμη) στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών
Πρόσκληση για τη θέση του Ιμάμη στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών
στικ
Philips: Ανάκληση συστημάτων σιδερώματος και μπαταριών ηλεκτρικής σκούπας Stick
Τι ανακοίνωσε η εταιρεία για λόγους ασφαλείας και ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές που διαθέτουν τα συγκεκριμένα προϊόντα
Philips: Ανάκληση συστημάτων σιδερώματος και μπαταριών ηλεκτρικής σκούπας Stick