ανταρσυα
Ολόκληρη η απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής

Την αυτόνομη κάθοδο στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου αποφάσισε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε σημερινή της συνεδρίαση.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, "εκτιμάμε ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικοί όροι και η προγραμματική συμφωνία πολιτικής/εκλογικής συνεργασίας ούτε με την ΛΑΕ, με βάση και την απόφαση του πρόσφατου Πανελλαδικού Συμβουλίου της, αλλά ούτε με άλλες δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε την Τετάρτη 12 /6 και αποφάσισε τα εξής:

1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα τη μάχη των εκλογών με στόχο να συσπειρώσει μέσα από μια πλατιά απεύθυνση όλον τον μαχόμενο κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς. Για να προβάλει την αντικαπιταλιστική εναλλακτική σαν τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο απέναντι στην κρίση του συστήματος. Για να προβάλει τις σκληρές ταξικές απαντήσεις που χρειάζεται να δώσει το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά απέναντι στην ευρωμνημονιακή επίθεση που προωθούν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ, της οποίας ανοίγει το δρόμο.

2. Εκτιμάμε ότι δεν υπάρχουν οι πολιτικοί όροι και η προγραμματική συμφωνία πολιτικής/εκλογικής συνεργασίας ούτε με την ΛΑΕ, με βάση και την απόφαση του πρόσφατου Πανελλαδικού Συμβουλίου της, αλλά ούτε με άλλες δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς, όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις τους στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση που κάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στην Αθήνα. 

3. Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στη βάση της ομόφωνης εκτίμησής της για τα αποτελέσματα των εκλογών στις 26/5, θα προχωρήσει στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της για τις εκλογές της 7ης Ιούλη, στην προετοιμασία των νέων υλικών της και στην οργάνωση της εξώστρεφης δουλειάς σε όλη την Ελλάδα. Σ΄ αυτή τη μάχη οι οργανώσεις και το ανένταχτο δυναμικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα χρειαστεί να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε συντροφικό κλίμα. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Erasmus
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»
Έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση, τα εργασιακά δικαιώματα και τη στήριξη των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»
exetaseis.jpg
Εγγραφές στα ΕΠΑΛ: «Χιλιάδες μαθητές αντιμέτωποι με αποκλεισμό»
Καταγγελία για ασφυκτικές προθεσμίες και πρόωρο «κλείδωμα» τμημάτων που περιορίζουν την πρόσβαση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση
Εγγραφές στα ΕΠΑΛ: «Χιλιάδες μαθητές αντιμέτωποι με αποκλεισμό»