Thumbnail
Κάνει λόγο για «χιοποίηση της πολιτικής ζωής και χυδαιότητα»

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, λόγω της αναπαραγωγής, σήμερα, της ευθείας προσωπικής επίθεσης που δέχτηκε χτες από τη ΝΔ, η οποία, σε ανακοίνωσή της για το θέμα της υγείας, ανέφερε ότι έκανε «χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό ιατρείο που διατηρεί στην Άρτα».

Ταυτόχρονα, η υπουργός, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ, επιτέθηκε κατά της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «χιοποίηση της πολιτικής ζωής», «χυδαιότητα και πολιτική των fake news», από πλευράς του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη οδηγήθηκε στην απόφασή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη από το γεγονός ότι, παρά την απάντηση που είχε δώσει χτες, κάποιοι δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν σήμερα την αναφορά της ΝΔ στο πρόσωπό της, την οποία θεωρεί ως προσβολή για την προσωπική της υπόληψη.

Σε tweet, που ανήρτησε πριν από λίγο η κ. Γεροβασσίλη, αναφέρει: «Σε όσους επιμένουν στη συκοφαντία και τη λάσπη, την απάντηση θα δώσει η Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφυγή της υπουργού, την οποία επεξεργάζεται το νομικό επιτελείο της, θα στρέφεται εναντίον δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων που επιμένουν σε αυτή την αναφορά.

Νωρίτερα, στη συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν κ. Μητσοτάκη, καμία ΝΔ και κανέναν κ. Πορτοσάλτε (σ.σ.: Όπως είπε, άκουσε το πρωί μια αναπαραγωγή την ανακοίνωσης), να με προσβάλει προσωπικώς [...] Τα ράμματα για τη γούνα τους είναι πολλά».

Εξηγώντας τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα που η ΝΔ την κατηγορεί ότι «έκανε χρυσές δουλειές», η υπουργός ανέφερε ότι το νοσοκομείο της Άρτας, περιοχή όπου η ίδια συμμετείχε σε ιδιωτικό ιατρείο εδώ και 25 χρόνια ως γιατρός, έχει αξονικό τομογράφο από το 1994. Όπως είπε, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε ούτε μέρα χωρίς το συγκεκριμένο μηχάνημα, πλην μίας βλάβης και για λίγο διάστημα για την αντικατάσταση του τομογράφου με καινούργιο, με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, πριν από ενάμιση χρόνο.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι, το διάστημα αυτό, το εργαστήριό της δεν είχε καν αξονικό τομογράφο, ενώ και η ΠΟΕΔΙΝ είχε καταγγείλει ότι δεν είχε η πόλη τομογράφο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πολίτες να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις για την εξέταση. Διευκρίνισε, επίσης, ότι έχει μεταφέρει τις μετοχές της στο ιατρείο λόγω ασυμβίβαστου και υπογράμμισε ότι η ΝΔ πανικοβλήθηκε από την τεράστια εκδήλωση υποδοχής του πρωθυπουργού στην Άρτα και στις άλλες πόλεις της περιοδείας του και στοχοποιήθηκε η ίδια που πολιτεύεται εκεί, για να αντιστραφεί η ατζέντα.

Επιθέσεις, εγκληματικότητα και συνδικαλιστές

Στην πρωινή συνέντευξή της, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στα συχνά επεισόδια και επιθέσεις, που παρατηρούνται τώρα τελευταία, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής επίθεσης του Ρουβίκωνα με μπογιές στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, λέγοντας ότι «η Αστυνομία αντιμετωπίζει όλες αυτές τις καταστάσεις», που, όπως παραδέχτηκε, φαίνεται να συνδέονται με την αναμονή της απόφασης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές.

Τόνισε, όμως, ότι αυτές οι επιθέσεις ευνοούν το αφήγημα της ΝΔ, με την οποία ταυτίζεται και το ΚΙΝΑΛ, και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή στην βία», όπως αναφέρει το «γνωστό παραμύθι για ιδεοληψία της Αριστεράς», ενώ όπως είπε, είναι στην πραγματικότητα μια δεξιά ιδεοληψία.

«Πρέπει να εξηγήσει κάποια στιγμή η ΝΔ τι εννοεί. Αν εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ταυτίζεται με τους εγκληματίες και τους συγκαλύπτει, να το διατυπώσει. Αν εννοεί ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων, ενόχων, κ.λπ., θα πρέπει να το εξηγήσει. Αλλά να της θυμίσουμε ότι αυτό είναι μια αστική κατάκτηση. Η ΝΔ, όμως, φαίνεται ότι απέχει παρασάγγας και από τις αστικές κατακτήσεις και το αποδεικνύει καθημερινά», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Για το ίδιο θέμα και τη μεταχείριση όσων προβαίνουν σε τέτοιες επιθέσεις η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η χώρα έχει ένα δικαιικό σύστημα με βάση το οποίο ενεργεί η Αστυνομία, ή εκδίδονται οι εντολές των εισαγγελέων.

«Με βάση αυτό το σύστημα αντιμετωπίζεται η κάθε παράβαση. Άλλο τα τρικάκια, άλλο οι μπογιές, άλλο η σωματική βία, κ.λπ.», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Θα σας θυμίσω ότι τρικάκια, μπογιές, πόρτες σπασμένες, κ.λπ., έχουμε και από συνδικαλιστικούς φορείς, π.χ. ΠΟΕΔΙΝ και άλλους, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίδιους όρους [...] Εννοώ τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται. Δεν ταυτίζω την πρόθεση των συνδικαλιστών και αιρετών ανθρώπων με την πρόθεση του Ρουβίκωνα, αλλά το δικαιικό σύστημα μιλάει για την πράξη, το παράπτωμα. Έτσι πρέπει να συμβεί, και αντιλαμβάνομαι τι άλλο ευνοεί αυτή η συζήτηση. Εκτός και αν κάποιοι φαντάζονται ότι θα πατάξουν με τον ίδιο τρόπο και το συνδικαλιστικό κίνημα».

Αναφερόμενη στις κατηγορίες συνδικαλιστών ότι η Αστυνομία είναι απροστάτευτη, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει κανόνες αυτοπροστασίας που οφείλει να τηρεί και βεβαίως οφείλει να προστατεύει τους πολίτες. Είναι μια διαρκής μάχη με το έγκλημα που η Αστυνομία έδινε και θα δίνει [...] Ο ρόλος της Αστυνομίας είναι κατασταλτικός. Υπάρχει όμως και η πρόληψη και τα αίτια τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται. Κάποιοι αυτό το λένε αριστερή ιδεοληψία».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει έξαρση στο έγκλημα, αλλά υφέσεις και εξάρσεις ανάλογα με τις κοινωνικές συνθήκες. Η οικονομική κρίση την τελευταία 10ετία αύξησε τη μικροπαραβατικότητα, ενώ πολύ σημαντική μείωση στο οργανωμένο και μεγάλο έγκλημα, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες επιτυχίες της αστυνομίας», ενώ για την περιοχή των Εξαρχείων είπε: «Υπάρχει μια διαδρομή στην περιοχή των Εξαρχείων, από την εποχή των παλιών αναρχικών της δεκαετίας που ζούσαν αρμονικά με τους κατοίκους μέχρι σήμερα. Για το έγκλημα δεν υπάρχει ανοχή και έχουν γίνει πολλές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ, που εξάρθρωσε συμμορίες ναρκωτικών και εγκληματιών, με τελευταία μέσα στην πλατεία. Ουδέποτε έχει δοθεί εντολή να μην πάει η αστυνομία στα Εξάρχεια και όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο να φέρει αποδείξεις. Έχουν κινηθεί διαδικασίες και ΕΔΕ για ισχυρισμούς συνδικαλιστών ότι εδόθησαν εντολές να μην επέμβει η Αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις και έχουν εξαχθεί συμπεράσματα».

«Είναι μια βρώμικη αντιμετώπιση από πλευράς αρκετών συνδικαλιστών -όχι όλων- που πλήττουν το κύρος της Αστυνομίας και των ίδιων», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κολούμπια πανεπιστήμιο
Τα διεθνή πανεπιστήμια που κόβουν κάθε σχέση με το Ισραήλ λόγω της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη
Πανεπιστήμια στον κόσμο κόβουν τις σχέσεις τους με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ισραήλ
Τα διεθνή πανεπιστήμια που κόβουν κάθε σχέση με το Ισραήλ λόγω της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη
mixaloliakos diki xrisis avgis
Συνήγοροι Αιγύπτιων ψαράδων για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα και την κοινωνία»
Υπογράμμισαν ότι ο «εγκέφαλος της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης» είχε ήδη τύχει προνομιακής μεταχείρισης, αφού τα τελευταία χρόνια διέμενε...
Συνήγοροι Αιγύπτιων ψαράδων για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Πρόκληση για το αντιφασιστικό κίνημα και την κοινωνία»
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία:Καρυστιανού: Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μέσω Φλωρίδη προωθεί νομοσχέδιο περιορισμού πρόσβασης κατηγορουμένων σε δικογραφία
Η Καρυστιανού κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην πρόσβαση στην ποινική...
Μαρία:Καρυστιανού: Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μέσω Φλωρίδη προωθεί νομοσχέδιο περιορισμού πρόσβασης κατηγορουμένων σε δικογραφία
διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Προκήρυξη ΑΣΕΠ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών στις ΑΣΤΕ 2025-2026
Η διαδικασία αφορά την κάλυψη έκτακτων εκπαιδευτικών αναγκών με ωριαία αντιμισθία και συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ)
Προκήρυξη ΑΣΕΠ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών στις ΑΣΤΕ 2025-2026