Τουρισμός για Όλους 2026-27: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα Σάββατο αίτηση για voucher

Πολιτική 0

Αυτοδιοίκηση: Ανοικτό το ενδεχόμενο διάσπασης δήμων

εκλογες
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης δήμων, ακόμα και πριν από τις δημοτικές εκλογές, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή ιστοσελίδα Newpost.

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι «τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του υπουργείου σε σχέση με κάποιες λίγες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν τώρα». Προανήγγειλε, ακόμη, τη συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «η οποία θα εξετάσει συνολικά το χωροταξικό της Αυτοδιοίκησης. Πέρα από κάποιες εξόφθαλμες περιπτώσεις, πρέπει να έχουμε μια συνολική αντιμετώπιση», σημείωσε.

Για την περίπτωση τριπλών εκλογών τον Μάιο (εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές), ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι τεχνικά έτοιμο για να ανταποκριθεί σε αυτό το ενδεχόμενο, και ότι θα ληφθούν τα αναγκαία θεσμικά και τεχνικά μέτρα, ώστε οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε τον οποιοδήποτε περιορισμό στην έκφραση αυτής της βούλησης. Άρα και αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί στον τελικό καθορισμό των εκλογικών αναμετρήσεων», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος ανήγγειλε, επίσης, την αύξηση των εκλογικών τμημάτων από 23.000 σε 41.000, ώστε να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος φόρτος των ταυτόχρονων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική