Thumbnail
Υπουργείο Εσωτερικών

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι τεχνικά έτοιμο για τη διεξαγωγή ταυτόχρονων εκλογικών αναμετρήσεων, του Μαΐου, συμπεριλαμβανομένων και πιθανών εθνικών εκλογών, διαβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «οι αποφάσεις για τις εκλογές πρέπει να ληφθούν με πολιτικά κριτήρια και όχι με τεχνικά».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε ότι θα υπάρξει «τεχνική και θεσμική λύση», ώστε να μπορούν οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές στον τόπο διαμονής τους, να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του τόπου καταγωγής τους.

Παράλληλα διέψευσε φήμες ότι οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν με λίστα και δήλωσε ότι θα ισχύσει κανονικά η εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης. Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής και ότι πρόθεση του υπουργείου είναι το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί προς ψήφιση στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

Ο υπουργός Εσωτερικών διέψευσε επίσης τα περί διεξαγωγής των εκλογών με ξένη εταιρεία, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τη Singular Logic. Για το ίδιο θέμα δεν παρέλειψε να συστήσει στη ΝΔ «να επιδεικνύει σοβαρότητα και να μη διακινεί fake news για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών». «Πιστεύει ότι πλήττει την κυβέρνηση αλλά εν τέλει, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς», προσέθεσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μαζικές «ελληνοποιήσεις» μεταναστών για ψηφοθηρικούς λόγους, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «θέλουμε η ελληνική πολιτεία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, να λογίζεται ως μια κανονική ευρωπαϊκή πολιτεία, ένα κράτος δικαίου. Αυτό κατοχυρώνουμε και στον τομέα της ιθαγένειας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλεξοπούλου
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
Η κα Αλεξοπούλου, επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το εάν οι εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 800 ευρώ το μήνα μπορούν να...
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
πινακιδα
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους
Στο μικρό χωριό Παύλιανη στη Φθιώτιδα υπάρχει μια πινακίδα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, χαρίζοντας γέλιο σε όποιον την αντικρίζει.
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους
Παρίσι
Οι πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης
Είτε είστε πρόσφατα ερωτευμένοι, παντρεμένοι για χρόνια ή ταξιδεύετε μόνοι, κάθε πόλη προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να γίνουν αξέχαστες.
Οι πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης