Τσίπρας: Το 2019 η προκήρυξη για τις 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
Άμεσα, εντός του 2019 αναμένεται να προκηρυχθούν οι 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας

"Αλλάζουν πολλά" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τόνισε ότι πρόκειται για ένα "ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών", ήδη από τη δεκαετία του '20.

Σχολίασε δε πως όταν μετά από 79 χρόνια επιλύεται μια εκκρεμότητα, που κανείς άλλος δεν κατάφερε να επιλύσει, τότε πρόκειται για ένα "θαύμα". Αποκάλυψε ότι για να γίνει αυτό χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια προεργασίας και συζητήσεων.

Με τη συμφωνία, τόνισε ο Πρωθυπουργός, δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη.

Ακόμη, σημείωσε πως "κατοχυρώνουμε το ένα προς ένα στο δημόσιο και το 2019 θα έχουμε 8.000 αποχωρήσεις και αντίστοιχες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, συν 7.500 προσλήψεις που έχουμε βρει τους πόρους. Αντίστοιχα και το 2019, όπου θα έχουμε 8.000 αποχωρήσεις και αντίστοιχες προσλήψεις συν τις 10.000 θέσεις από την αποδέσμευση των ιερέων".

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις από το πλαίσιο συμφωνίας με τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως "δεν υπάρχει καταγεγραμμένο βήμα χωρίς αντιδράσεις" και πως "οι δύο πλευρές κάνουν μισό βήμα πίσω για να κάνουν πολλά βήματα μπροστά".

Πρόσθεσε παράλληλα πως "σε βάθος χρόνου από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας φιλοδοξούμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό οικονομικό όφελος".

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα "παρά την καταστροφολογία που μας καταλογίζανε, εμείς φέραμε αντίμετρα χωρίς μέτρα, δίνουμε όχι όσα είπα στη ΔΕΘ, αλλά παραπάνω".

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA και τον Αντώνη Σρόϊτερ

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 8. November 2018

Διαβάστε επίσης των είδηση των τελευταίων λεπτών

Πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, 2 παίκτες σχηματίζουν τον αετό της "Μεγάλης Αλβανίας" πάνω στην Ακρόπολη (Διαβάστε εδώ)

best of network

σχετικά άρθρα