Χάρης Θεοχάρης: Υπό προϋποθέσεις η Συμφωνία
Τι δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν ξεκαθάρισε το τοπίο ούτε για το εάν θα δώσει θετική ψήφο στη  Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ούτε και με ποιο κόμμα σκέφτεται να συμπορευτεί

Θετικά βλέπει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με αστερίσκους, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, χωρίς ωστόσο να απαντά  με ένα ναι ή ένα όχι  τι θα κάνει, όταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία.  

Ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε», με τον Μπάμπη Κούτρα και τον Νίκο Φελέκη, στον ΘΕΜΑ 104,6,  επανέλαβε ότι στο θέμα της συμφωνίας έχει ξεκάθαρη θέση, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το πώς θα κινηθεί την ημέρα που θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Δεν μπορώ να απαντήσω αόριστα, γενικά και υποθετικά. Αυτό θα εξαρτηθεί εκείνη τη στιγμή και από το αντικείμενο. Αν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, όπως οι διευκρινίσεις για τη Γλώσσα τους, τότε η συμφωνία είναι θετική για τα συμφέροντά μας, είναι στα πλαίσια της εθνικής γραμμής», είπε στην ερώτηση του Νίκου Φελέκη «αν μπορεί η κυβέρνηση να προσβλέπει σε μια θετική ψήφο από εκείνον». 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής είπε, μεταξύ άλλων,  ότι  «ο Πάνος  Καμμένος δε δείχνει να υλοποιεί τις απειλές του και δεν πραγματοποιεί όσα λέει, οπότε η κυβέρνηση λογικά θα συνεχίσει μέχρι τέλους». 

Αναφορικά με τις περικοπές στις συντάξεις σημείωσε πως γενικά οι απόψεις συγκλίνουν θετικά προς αυτό το μέτρο, ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει απόφαση. Ως σημαντικό στοιχείο κατέγραψε και τη στάση του ΔΝΤ, που μέχρι σήμερα δεν έχει αντιδράσει, τουλάχιστον αρνητικά. 

«Θολό τοπίο» επικράτησε και στις δηλώσεις του  όσον αφορά στο επόμενο εκλογικό του βήμα. 

«Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι όλοι μας να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα των πολιτών», είπε. 

Η είδηση που έμεινε είναι ότι όντως έγινε προσπάθεια προσέγγισης με το Ποτάμι, η οποία δεν ευόδωσε, καθώς δεν βρέθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

σχετικά άρθρα