Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

"Σε μία-δύο περιπτώσεις φθάσαν οι Τούρκοι πιο κοντά (στην κόκκινη γραμμή). Δεν την παραβιάσανε. Όπως π.χ. η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε" απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς αν έχει παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή ή ήρθαν πιο κοντά οι Τούρκοι σε αυτήν, σε σχέση με το παρελθόν. Η ερώτηση τέθηκε από τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, στο πλαίσιο συνέντευξης που θα μεταδοθεί αύριο στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ.

Ο εμβολισμός του ελληνικού πλοίου Γαύδος από τουρκικό σκάφος προ μηνών αλλά και η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν τα δύο αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν σήμερα το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Ν. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και αν έπεσαν οι δικοί μας σε παγίδα εκεί απάντησε:

"Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που μπαίναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση".

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απογνωση
Πανελλαδικές 2026: Η επιτυχία που φοβούνται οι γονείς – Όταν το κόστος των σπουδών απειλεί να ακυρώσει το όνειρο της εισαγωγής
Καθώς πλησιάζει η ανακοίνωση των βαθμολογιών και των βάσεων εισαγωγής, χιλιάδες οικογένειες δεν περιμένουν μόνο να μάθουν αν το παιδί τους πέρασε στο...
Πανελλαδικές 2026: Η επιτυχία που φοβούνται οι γονείς – Όταν το κόστος των σπουδών απειλεί να ακυρώσει το όνειρο της εισαγωγής