Thumbnail
Τι είπε ο υπουργός Εξωτερικών για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

"Σε μία-δύο περιπτώσεις φθάσαν οι Τούρκοι πιο κοντά (στην κόκκινη γραμμή). Δεν την παραβιάσανε. Όπως π.χ. η πρόκληση που έγινε στα Ίμια με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους. Αυτός ο εμβολισμός αν δεν υπήρχε ηρεμία και ψυχραιμία από την ελληνική πλευρά ουδείς ξέρει που θα οδηγούσε" απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς αν έχει παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή ή ήρθαν πιο κοντά οι Τούρκοι σε αυτήν, σε σχέση με το παρελθόν. Η ερώτηση τέθηκε από τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, στο πλαίσιο συνέντευξης που θα μεταδοθεί αύριο στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ.

Ο εμβολισμός του ελληνικού πλοίου Γαύδος από τουρκικό σκάφος προ μηνών αλλά και η υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν τα δύο αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν σήμερα το βράδυ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Ν. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με το επεισόδιο με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και αν έπεσαν οι δικοί μας σε παγίδα εκεί απάντησε:

"Δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έπεσαν σε παγίδα ή ήταν σχεδιασμένο αυτό. Ο τρόπος όμως της συμπεριφοράς δείχνει αλλαγή αντίληψης. Δεν είναι η Τουρκία που παλαιότερα ανταλλάσαμε -εγώ έχω ένα ολόκληρο αρχείο πάνω στο γραφείο μου- τους φαντάρους που μπαίναν και συλλαμβάνονταν. Τους χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή με διαφορετικό τρόπο. Εγώ απέφυγα να μιλήσω όλο τον πρώτο καιρό για το ζήτημα διότι η δικιά μου μελέτη ήταν ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι Τούρκοι αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αυτή ήταν αυτή η περίπτωση".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Πειραιά, πλειστηριασμός
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
Στο στόχαστρο των funds μητέρα εκπαιδευτικός με σύζυγο ασθενή - Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μοσχάτο
Πειραιάς: Κινητοποίηση στις 16/2 ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εκπαιδευτικού
xylodarmos
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
Ποιος προστατεύει στην πράξη τον εκπαιδευτικό όταν το σχολείο μετατρέπεται σε χώρο κινδύνου;
Χανιά: Καθηγητής δέχθηκε άγρια επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές μέσα στο σχολείο
ΤΣΙΑΚΟΥΜΗΣ
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων
Η κηδεία του θα τελεστεί την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο Παναγιώτης Τσιακούμης, σχολικός σύμβουλος Θεολόγων