Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η πρώην υπουργός  της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου

Συγκεκριμένα, είπε: "είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αναβάλλουμε γενικά και θεωρώ ότι έπρεπε να είχαμε λύσει το Μακεδονικό από το 1992".

Σχολιάζοντας τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε πως "ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει τις επαφές του στο εξωτερικό, παρακολουθώντας, παράλληλα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς" και έτσι, όπως πρόσθεσε, "άρχισε να αντιμετωπίζει την κυβέρνηση και το πώς χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις με καχυποψία".

Η  κ Γιαννάκου πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας “έπρεπε κατ' ιδίαν να δει τις ηγεσίες, ή ο υπουργός εξωτερικών να το κάνει, όπως έκανε τότε η Ντόρα Μπακογιάννη, για να προετοιμαστεί το έδαφος. Αυτό δεν έγινε και αυτό δημιούργησε μεγάλη καχυποψία, ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση”.

Τέλος, η Μαριέττα Γιαννάκου επεσήμανε ότι το να έρθει η κυβέρνηση με μια λύση για το όνομα των Σκοπίων στη Βουλή και να αναζητήσει μια πλειοψηφία από τα άλλα κόμματα, χωρίς να έχει την ψήφο του Πάνου Καμμένου και του κόμματός του, μπορεί μεν να οδηγήσει σε υπερψήφιση μίας συμφωνίας με την FYROM , αλλά θα σημαίνει ταυτόχρονα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Κατηγόρησε δε τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως “παίζει” με το θέμα, με τον πρωθυπουργό - όπως είπε - να αδυνατεί να κάνει κάτι γι' αυτό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
Εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα όργανα μετά τη διαγραφή του
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα