Thumbnail
Ελληνική κυβέρνηση

Η Ελληνική Κυβέρνηση διαβεβαιώνει, ότι θα τηρηθούν από την Ελληνική Πολιτεία όλες οι συμβατικές δεσμεύσεις της ως προς την επένδυση του Ελληνικού. Αυτονόητη προϋπόθεση είναι η τήρηση από τον επενδυτή των δικών του δεσμεύσεων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή την ανακοίνωση της Lamda Development για την επένδυση στο Ελληνικό.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο επενδυτής γνωρίζει απολύτως, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης του ΣΟΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Προσθέτουν ότι σε αυτό το στάδιο οι επιμέρους υπηρεσίες του κράτους εκφράζουν απόψεις και γνωμοδοτήσεις, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν συνολικά στο προς έκδοση προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 4062/2012.

Κατά την διαδικασία αυτή απαιτείται η συνεργασία των μερών, ώστε να εξειδικευτούν οι επιμέρους παράμετροι και να οδηγηθούμε σε μία σύννομη χωροθέτηση, η οποία θα τύχει και της έγκρισης του ΣτΕ. Καλούμε, λοιπόν, τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία, που όπως έχει αποδειχθεί είναι η μόνη μέθοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων, καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

«Όταν υπάρχουν σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλή πρόθεση,όλα επιλύονται», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη στο E-TV, σχετικά με την εμπλοκή της επένδυσης στο Ελληνικό. Η υπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να ξεχωρίσουμε ότι άλλο είναι η γραφειοκρατία και άλλο η αδειοδότηση με τήρηση του νομοθετικού πλαισίου της χώρας».

ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils.jpg
Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία: Τι προβλέπει η νομοθεσία για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών σωμάτων
Θεσμική λειτουργία και ρόλος των Συλλόγων Διδασκόντων: Τι προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο
Σύλλογοι Διδασκόντων στα σχολεία: Τι προβλέπει η νομοθεσία για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών σωμάτων
Συνάντηση ΔΙΠΕ Τρικάλων
ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων: Ενημερωτική συνάντηση με διευθυντές σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά
Ενημερωτική Συνάντηση της ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων με Διευθυντές και Προϊσταμένους Σχολείων ενόψει της Νέας Σχολικής Χρονιάς
ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων: Ενημερωτική συνάντηση με διευθυντές σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά