Thumbnail
Κατηγορηματική εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε σημερινή της συνέντευξη, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα μέτρα και τα αντίμετρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση απόψε στην Ολομέλεια.

Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της παράταξης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, κάτι που θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για το πολυνομοσχέδιο,  η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τα μέτρα, «αίσχος που έρχεται» και τα αντίμετρα «το νέο μεγάλο παραμύθι της Κυβέρνησης».

Μάλιστα όπως παρατήρησε δηκτικά με το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου, ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας θα γίνει ο γραμματέας του Τόμσεν κι απλά θα υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΝΤ. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ τόνισε η Φ.Γεννηματά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση με τα μέτρα, θα κόψει σήμερα τη σύνταξη στον παππού και τη γιαγιά και σε αντιστάθμισμα θα δώσει στο μέλλον, συσσίτιο στο εγγόνι τους που θα πεινάει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, υποστήριξε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν αναγκαία και η σφοδρότητα τους οφείλεται στην ολιγωρίας της Κυβέρνησης. Χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της Κυβέρνησης για τέλος των μνημονίων και είσοδο σε φάση ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως επιστρέψαμε στην ύφεση.

Η Φ.Γεννηματά τόνισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή για να βγει η χώρα από την κρίση κι ότι στο επόμενο συνέδριο της παράταξης θα παρουσιαστεί το εθνικό σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή.

Ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεδομένη για τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες και ότι όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα δυο πρώτα κόμματα θα πρέπει να συνυπάρξουν στην Κυβέρνηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπολογιστής τηλεκπαίδευση μάθημα
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Πώς θα εξετάζονται οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
Κεντρικό στοιχείο της νέας διαδικασίας είναι η εισαγωγή της Προσαρμοστικής Ηλεκτρονικής Εξέτασης. Πρόκειται για ένα «έξυπνο» σύστημα αξιολόγησης, το...
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Πώς θα εξετάζονται οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
εκπαιδευτικος
Σχολεία και υπηρεσιακές μεταβολές: Οργανικές υπεραριθμίες, οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις θέσεων
Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και τοποθέτησης εκπαιδευτικών
Σχολεία και υπηρεσιακές μεταβολές: Οργανικές υπεραριθμίες, οριστικές τοποθετήσεις και βελτιώσεις θέσεων
πανελλαδικες
Ο γρίφος των βάσεων: Ποιες σχολές έκαναν «άλμα» και πού σημειώθηκε ελεύθερη πτώση
Ανοδική πορεία σε 232 τμήματα, πτώση σε 200 – Χιλιάδες εκτός ΑΕΙ και «ορφανές» θέσεις λόγω ΕΒΕ διαμορφώνουν νέο τοπίο
Ο γρίφος των βάσεων: Ποιες σχολές έκαναν «άλμα» και πού σημειώθηκε ελεύθερη πτώση