Thumbnail
Την απόφαση της Ν.Δ. να καταψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που πρέπει δυστυχώς να πληρώσει η Ελλάδα λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μας έφερε σε αυτό το χάλι».  

«Ισχυρίζεται ότι έχει μια συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άρα είναι στο χέρι του να τα περάσει», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Bloomberg παρατηρεί ότι η στάση αυτή που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίσει «εξέγερση» βουλευτών του, δεν θα μπορέσει να βασιστεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, όπως έκανε όταν πέρασε το 3ο μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2015.  

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές, ώστε να αποκτήσει μία καλύτερη κυβέρνηση, η οποία «θα διασφαλίσει την πραγματική ιδιοκτησία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που θα βγάλουν τη χώρα από αυτό το χάος». 

«Δεν έχω τρόπο να προκαλέσω πρόωρες εκλογές, ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι αν διεξάγονταν, θα κερδίζαμε», είπε. 

Όπως ανέφερε, η Ν.Δ. θα προωθήσει ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και θα μείνει μακριά από υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Θα δημιουργήσει μία ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει αποκρατικοποιήσεις, που στέλνουν ένα μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επιχειρηματικότητα», συμπλήρωσε.

«Ακόμη και αν ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να καθυστερεί. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, ώστε να έρθουν νέες επενδύσεις, επειδή έχουμε μια κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στην εξής ιδιόμορφη κατάσταση: Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Reinerandson
Σοκ στο Χόλιγουντ: Συνελήφθη ο γιος του Ρομπ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του
Ο 32χρονος Νικ Ράινερ κατηγορείται για το διπλό έγκλημα στην έπαυλη της οικογένειας στο Μπρέντγουντ – Εγγύηση 4 εκατ. δολαρίων
Σοκ στο Χόλιγουντ: Συνελήφθη ο γιος του Ρομπ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Διεκδίκηση για Παιδεία και κοινωνικές ανάγκες – Συλλαλητήριο ενάντια στον Προϋπολογισμό στις 16/12
Σωματεία και φορείς λένε «όχι» στον αντεργατικό και πολεμικό προϋπολογισμό και διεκδικούν ουσιαστική χρηματοδότηση για την Παιδεία
Διεκδίκηση για Παιδεία και κοινωνικές ανάγκες – Συλλαλητήριο ενάντια στον Προϋπολογισμό στις 16/12
sikinos
Σίκινος: Μακάβριο εύρημα βάζει τραγικό τέλος στην υπόθεση των αγνοούμενων Γαλλίδων
Εντοπίστηκε σκελετός σε δύσβατη περιοχή του νησιού – Ανήκει σε μία από τις δύο γυναίκες που είχαν χαθεί το καλοκαίρι του 2024
Σίκινος: Μακάβριο εύρημα βάζει τραγικό τέλος στην υπόθεση των αγνοούμενων Γαλλίδων