Thumbnail
Εκδήλωση και στο Λεβερκούζεν ετοιμάζει η Ελλήνων Συνέλευσις

«Χωρίς κόμμα – χρώμα – δόγμα». Με αυτό το σύνθημα προσπάθησε να προσεγγίσει καινούργια μέλη η εθνικιστική οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα «Ελλήνων Συνέλευσις» στους χώρους της Ελληνικής κοινότητας του Λεβερκούζεν, ύστερα από κάλεσμα του τοπικού γραφείου της οργάνωσης. Κεντρικοί ομιλητές ο γενικός γραμματέας του Ε.ΣΥ Βασίλης Θεοδωρόπουλος, η πρόεδρος «Ε.ΣΥ Ξάνθης» Ελένη Κίτσιου, ο πρόεδρος του «Ε.ΣΥ Λεβερκούζεν» Χαράλαμπος Τρικάκης και ο διευθύνων σύμβουλος του «Ε.ΣΥ. Λεβερκούζεν» Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Όπως αναγράφεται στο φυλλάδιο για την εκδήλωση: «Καλείστε στην ένωση όλων των Ελλήνων για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Θα παρουσιαστούν τα χρηματο-οικονομικά εργαλεία του Αρτέμη Σώρρα και ο εθνικός μας πλούτος που είναι στην διάθεση όλων των Ελλήνων για την αποπληρωμή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους και για την δόμηση της ελληνικής πολιτείας».

Το 2011 ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως ελπιδοφόρος και μεσσίας εν μέσω της κρίσης του δημοσίου χρέους. Από τότε δίνει μεγαλεπίβολες υποσχέσεις, ότι διαθέτει αμερικάνικα ομόλογα αξίας 600 δισ. δολάρια, τα οποία βρίσκονται στην καναδική τράπεζα του Μόντρεαλ, και με αυτά μπορεί να αποπληρωθεί όλο το ελληνικό χρέος. Η βασική ιδέα είναι ότι οι οφειλέτες υπογράφοντας ένα έγγραφο παρέχουν το δικαίωμα στις εφορίες να τραβήξουν λεφτά από τα δάνεια και τις καταθέσεις του Σώρρα στην καναδική τράπεζα.

Από τότε επαναλαμβάνει συνεχώς τις υποσχέσεις του και τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ κάνουν συχνότερα αναφορά σε αυτήν την περίεργη υπόθεση. Ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός εθνικιστής, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος έκαναν μήνυση στον Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ωστόσο ο Σώρρας και στις δύο περιπτώσεις αθωώθηκε. Οι ελληνικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περίπτωση του Σώρρα, αγνοώντας τον. Πάντως, η τράπεζα στο Μόντρεαλ έχει διαψεύσει την ύπαρξη τέτοιων καταθέσεων.

Στο πέρας των χρόνων ο Σώρρας και οι οπαδοί του κατάφεραν να δημιουργήσουν μία σχετικά επιτυχημένη οργάνωση με εκατοντάδες γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η «Ελλήνων Συνέλευσις» αυτοχαρακτηρίζεται ως ένας πατριωτικός φορέας, που δεν αποδέχεται το υπάρχον κοινωνικό σύστημα και πιστεύει στην επαναφορά των αρχαίων θεών. Δεν αρέσκεται να χαρακτηρίζεται ως κόμμα, ωστόσο δεν αποκλείει μία πιθανή κάθοδο στις εκλογές.

Στις συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνονται τελετές για τον «όρκο του αυτοσεβασμού». Βασική έννοια αυτού του όρκου είναι η υπεράσπιση των ελληνικών αξιακών προτύπων. Όσοι θέλουν να γίνουν μέλη της Ε.ΣΥ. θα πρέπει να ορκισθούν, αλλά και να συνεισφέρουν στην οργάνωση 10 ευρώ για την εγγραφή τους και 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή.

Η ομάδα «Αντίλογος NRW», μια προοδευτική πολιτική ένωση νέων μεταναστών από Ελλάδα στην Κολωνία, επέστησε την προσοχή, μέσω μιας δήλωσης στο Facebook, για την εκδήλωση στο Λεβερκούζεν. Ο «Αντίλογος NRW» έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια με τις επιπτώσεις της κρίσης και την ανάπτυξη του εθνικισμού - μεταξύ άλλων οργανώθηκαν σε γερμανικά πανεπιστήμια προβολές σχετικά με την νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Στη ανακοίνωσή της τονίζει ότι το πρόβλημα του «ολύμπιου μεσσία» δεν είναι μόνο η εξαπάτηση των εξαθλιωμένων, αλλά ότι οι «αγνές» του προθέσεις συνοδεύονται από μία ρατσιστική, εθνικιστική, αντισημιτική και συνομωσιολογική ρητορική.

«Η «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι απλά ένα ακόμη κομμάτι του παζλ, που συμπληρώνει το ακροδεξιό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, εκφράζοντας τις πιο συντηρητικές απόψεις και συμπληρώνοντάς τες με αρχαιοελληνικολαγνικά συναισθήματα».  Αποκορύφωμα είναι οι θέσεις κατά των μεταναστών και των ατόμων με αναπηρία, τους οποίους ο Σώρρας έχει αποκαλέσει «υβρίδια» και «ζώα». Τελευταία ο Σώρρας μηνύθηκε βάσει του αντιρατσισκού νόμου, επειδή περιέγραψε τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ως «αίσχος» για την Ελλάδα.

Η εκδήλωση απευθύνεται ειδικά στην ελληνική κοινότητα του Λεβερκούζεν, η οποία έβαλε σε διάθεση τις εγκαταστάσεις της: «Είναι γνωστό ότι οι ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας είναι κατά βάσει εκφραστές του παλαιού δικομματισμού. Γι΄αυτό άλλωστε η νέα γενιά των μεταναστών/-στριών τους έχει γυρίσει την πλάτη. Γιατί όμως η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων τηρεί σιγή ιχθύος;»  Πέρυσι ήδη διοργάνωσε η « Συνέλευση των Ελλήνων» μια μάζωξη στο Ντίσελντορφ συνάντηση (η όλη εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο Youtube).

Και υπάρχουν ενδείξεις ότι η εκδήλωση στο Λεβερκούζεν, δεν θα είναι η τελευταία. Μόνο στις γερμανόφωνες χώρες υπάρχουν δίπλα στο Λεβερκούζεν τοπικές ομάδες στο Πουλχαϊμ της Κολωνίας, στη Στουτγάρδη, τη Νυρεμβέργη και τη Ζυρίχη. Μένει να δούμε αν η δημοτικότητα του φορέα του Σώρρα στην Ελλάδα θα αυξηθεί, στο πλαίσιο των τρεχουσών διαπραγματεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τα θεσμικά όργανα και τις πιθανές νέες εκλογές. Η Ελλάδα φαίνεται να έχει βρει τον μικρό Trump της: Ο Αρτέμης Σώρρας δείχνει ότι στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης που κυριαρχούν μεταπραγματικά στοιχεία τελικά όλα είναι πιθανά.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

grokai
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Βρετανία και ΕΕ μιλούν για «αποτρόπαιο και παράνομο περιεχόμενο» – Έρευνες, μπλοκαρίσματα και πολιτική θύελλα γύρω από το chatbot του X
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Chat GPT
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
Πτώση έως 30% στα κλικ προς ειδησεογραφικά sites μέσα σε έναν χρόνο – Τα ΜΜΕ στρέφονται σε συνδρομές, YouTube και TikTok για να επιβιώσουν
Η τεχνητή νοημοσύνη «κόβει» την επισκεψιμότητα: Πώς οι AI περιλήψεις ανατρέπουν το μοντέλο της ενημέρωσης
TEMPH
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
Στην αίθουσα του δικαστηρίου οι συγγενείς των θυμάτων για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων στη δίκη για τα Τέμπη
Δίκη για τα Τέμπη: Παρόντες οι συγγενείς των θυμάτων μόνο για την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφων
rene1
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης
Δωρεά 10.000 δολαρίων από τον Μπιλ Άκμαν πυροδοτεί οργή και σφοδρές αντιδράσεις – Διχασμένη η κοινή γνώμη
Σάλος στις ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος στήριξε οικονομικά πράκτορα της ICE μετά τον θάνατο 37χρονης