Τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, ιδιαίτερα της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, και η εμπλοκή του τραπεζικού συστήματος έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη. Για τον λόγο αυτό, συστήθηκε Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση.
Καλούμενος να απολογηθεί για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστάει η Ν.Δ, ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος, Θανάσης Σκορδάς, σκόρπισε αύθονο γέλιο με μία πραγματικά... "αποστομωτική" απάντηση.
"Η ΝΔ θα σώζονταν... αν μπορούσε να τυπώσει και να πουλήσει μπρελόκ όπως κάνει το Ευρωπαϊκού Λαΐκού Κόμματος", δήλωσε ο Θανάσης Σκορδάς, βγάζοντας από την τσέπη του ένα... μπρελόκ του ΕΛΚ!
Πρότεινε δε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, προκειμένου να επιτρέπεται η ιδιωτική επιχορήγηση, ώστε "τα χρήματα που οφείλονται στις τράπεζες να μπορούν να αποπληρωθούν".
Τόνισε ακόμη πως "η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλος ύψος δανεισμού για λόγους ιστορικότητας και μαζικότητας"...
Η ατάκα του Σκορδά αποτέλεσε "καυτό" θέμα... τρολαρίσματος στο Twitter. Αναμενόμενο...
Δείτε μερικά tweets: