Thumbnail
Σκληρή κόντρα

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό λαϊκισμό και την οδηγεί, όπως είπε, σε στρατηγικό αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων Δημόσιας Περιουσίας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ έκανε λόγο για συμφωνίες που κλείνει σήμερα η Ελλάδα και γίνεται πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια και περιφερειακός παίκτης της ενεργειακής αγοράς.

«Δεν άκουσα ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση από την αντιπολίτευση,. Τα 5,4 δισ ευρώ τα γνωρίζατε ως στόχο το καλοκαίρι. Τώρα ερχόμαστε να ψηφίσουμε τον εφαρμοστικό νόμο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος ενώ στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν υπήρξε τίποτα από εσάς κύριοι της ΝΔ. Πείτε αν ακόμη υποστηρίζετε αυτά που λέει ο επανακάμψας κύριος Σαμαράς περί βιωσιμότητας του χρέους. Ο νεοφιλελεύθερος, αντικοινωνικός λαϊκισμός σας, που σας έχει καταλάβει σας οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν άκουσα καμία κριτική για τη βάρβαρη πολιτική σας. Τι να υπερασπιστείτε; Ότι θέλατε να δώσετε τα δημόσια δίκτυα σε ιδιώτες. Δηλώστε ότι αυτά τα άρθρα, κάνοντας και την αυτοκριτική σας, ότι θα τα ψηφίσετε. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική για τις βαρύτατες ευθύνες που έχετε».

Και ο υπουργός Περιβάλλοντος συμπλήρωσε:

«Η αξιοπιστία κρίνεται από τον κόσμο. Υπάρχουν αντικειμενικά σημάδια ότι με την ολοκλήρωση του κλεισίματος της αξιολόγησης μπαίνουμε σε νέα φάσεις. Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος δεν είναι γενικόλογη. Γίνονται συγκεκριμένα βήματα. Όλοι θα κριθούμε από τα απτά αποτελέσματα της πολιτικής μας, αν καταφέρουμε να μειώσουμε την ανεργία, την φτώχεια, να φέρουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πάνω σε αυτά τα θέματα που εσείς κριθήκατε και αποτύχατε».

Σχολιάζοντας επίσης, την κριτική για την περικοπή του ΕΚΑΣ, ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι «θέλει θράσος να μιλάνε οι άνθρωποι που δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του το 2015, να μας εγκαλούν που το υποκαθιστούμε με την εθνική σύνταξη».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε και την υπόλοιπη αντιπολίτευση ότι αρκείται σε μία στείρα κριτική χωρίς να καταθέτει μία συγκεκριμένη πρόταση.

«Παρά τις κραυγές κάποιων το νέο Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων δεν θα είναι ΤΑΙΠΕΔ και δεν θα έχει σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις, τα έσοδα του δεν θα διατίθενται μόνο για την αποπληρωμή του χρέους ενώ ο ρόλος του υπουργείου Οικονομικών θα είναι καθοριστικός», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
aselgeia_7.jpg
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Καταδίκη καθηγητή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων στους Παξούς – Η φωνή των θυμάτων σπάει τη σιωπή
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του