Thumbnail
Τα ονόματα

Διασπάστηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς δυο οργανώσεις, η Αριστερή Ανασύνθεση και η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση, δεν συμμετέχουν πλέον σε αυτήν και στα πλαίσια αυτά παραιτήθηκαν όλα τα μέλη τους από τα κεντρικά όργανα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με ανακοίνωή τους η ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ εξηγούν τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης επισημαίνοντας ότι η δική τους επιλογή είναι η εκλογική σύμπραξη με τη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης:

«Μέσα στις ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, το εκρηκτικό λαϊκό και ταξικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, την ταπεινωτική μνημονιακή συμμόρφωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάδειξη της ρήξης με τη ευρωζώνη και τον ευρωμονόδρομο σε κομβικό επίδικο, τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και απελευθέρωση ενός δυναμικού με αριστερή και ριζοσπαστική Αριστερά, αναδεικνύεται ως επιτακτική απαίτηση αλλά και πραγματική δυνατότητα η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, γύρω από το ΟΧΙ μέχρι τέλους, το μεταβατικό πρόγραμμα, τη ρήξη με το χρέος, τα μνημόνια, το ευρώ και την ΕΕ. Ευθύνη και πρόκληση για την αντικαπιταλιστική Αριστερά να συμβάλει αποφασιστικά και καταλυτικά σε αυτό.

Ωστόσο, η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην προχωρήσουμε σε αυτή την αναγκαία μετωπική πολιτική και εκλογική συνεργασία σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μια σημαντική ευκαιρία να παρέμβουμε πιο αποφασιστικά στη διαμόρφωση του συνολικού ταξικού συσχετισμού δύναμης.

Δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την κατεύθυνση και διαλέγουμε το δρόμο της πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα και άλλα ριζοσπαστικά αριστερά κομμάτια. Η αυτόνομη κάθοδος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα είναι πίσω και από τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες των καιρών.

Γι’ αυτό το λόγο και παραιτούμαστε από μέλη της ΚΣΕ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν πιστεύουμε ότι χωρίζουν οι δρόμοι μας. Απλώς διαλέγουμε με διαφορετικό τρόπο να ψηλαφήσουμε τις δυνατότητες επαναστατικής πολιτικής μέσα στις σημερινές εκρηκτικές αντιθέσεις. Τιμούμε και σεβόμαστε όλους τους μεγάλους κοινούς αγώνες που δώσαμε όλες και όλοι στην κοινή προσπάθεια για μια Αριστερά πραγματικά ανατρεπτική. Και είμαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι θα ξανασυναντηθούμε στους κοινούς αγώνες και την κοινή αναζήτηση κοινή αναζήτηση για μία σύγχρονη επαναστατική τακτική και στρατηγική για έναν άλλο δρόμο σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες συντρόφισσες και σύντροφοι».

 

Τα μέλη της Αριστερής Ανασύνθεσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Παναγιώτης Σωτήρης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Τάσος Βασιλειάδης (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Ηλίας Κεφαλάς (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Χρίστος Τουλιάτος (ΠΣΟ)

Σπύρος Δρίτσας (ΠΣΟ)

Γιώργος Καλαμπόκας(ΠΣΟ)

Σπύρος Σακελλαρόπουλος (ΠΣΟ)

Θόδωρος Αλεξίου (ΠΣΟ)

Πέτρος Φύτρος(ΠΣΟ)

Στάλη Συμεών (ΠΣΟ)

Γιώργος Λιάγκος (ΠΣΟ)

Πέτρος Γρηγορίου (ΠΣΟ)

Κατερίνα Χαμηλάκη (ΠΣΟ)

Νίκος Κωστόπουλος (ΠΣΟ)

Νίκος Παπακανάκης (ΠΣΟ)

Δημήτρης Σταμάκος (ΠΣΟ)

 

Τα μέλη της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης στην ΚΣΕ και το ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γιώργος Μελισσαρόπουλος (ΚΣΕ και ΠΣΟ)

Δημήτρης Σαραφιανός (ΠΣΟ)

Μαριάννα Τσίχλη(ΠΣΟ)

 

(συνυπογράφει το κείμενο και ο Φώτης Κανταρτζής πρώην μέλος του ΠΣΟ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παραιτήθηκε παλιότερα στη βάση παρόμοιων διαφωνιών)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025