Το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δείχνει τη καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κάνει την μικρή Παλαιστίνια να βάζει τα κλάματα καθώς της είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να σταματήσει την απέλαση των δικών της που βρέθηκαν πρόσφυγες στη Γερμανία, ξεφεύγοντας από προσφυγικό καταυλισμό στο Λίβανο.
«Εφόσον δεν ξέρω πόσο καιρό μπορώ να μείνω εδώ, δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον. Θέλω πραγματικά να σπουδάσω τη Γερμανία. Είναι άδικο να βλέπεις τους άλλους να απολαμβάνουν τη ζωή τους και να μην μπορείς να την απολαύσεις μαζί τους» είπε η Ριμ σε άπταιστα γερμανικά.
Η απάντηση της Μέρκελ ήταν η εξής:
«Το καταλαβαίνω, αλλά μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε στρατόπεδα Παλαιστινίων στο Λίβανο και αν τους πούμε ''μπορείς να έρθεις'' ή να πούμε '' μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική'', στο τέλος δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε».
Το γεγονός έχει κάνει τον γύρο των διαδικτυακών μέσων της Γερμανίας και όχι μόνο ενώ έχουν δημιουργηθεί και σχετικά hashtag όπως το #merkelstreichelt, που σημαίνει «Η Μέρκελ χτύπησε» και #Empathie (εμπάθεια).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ