Επίδομα γέννησης έως 3.000 ευρώ από τους Δήμους – Ποιοι το δικαιούνται

Πολιτική 0

To «bullying» και οι ειρωνίες της Λαγκάρντ στον Βαρουφάκη για τους ενήλικες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Έχω δεσμευθεί να μην κάνω υποτιμητικό σχόλιο για κανέναν»,

Ασφυκτικές πιέσεςι δέχτηκε ο Υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης στην χτεσιν συνεδρίαση σύμφωνα με αυτά που δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντα και όσα διέρρευσαν

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα για την Ελλάδα στη συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα βαρύ και ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε κάτω από ασφυκτικές πιέσεις.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD η συζήτηση για την Ελλάδα στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης κράτησε μόνο μία ώρα και τα 30 λεπτά μιλούσε μόνο ο κ. Βαρουφάκης. Ωστόσο, οι προτάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές από το Eurogroup.

Τις πιο σκληρές δηλώσεις για τον Γιάννη Βαρουφάκη φαίνεται, όμως, ότι τις έκανε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι το πρόσωπο που έκανε τις πιο σκληρές δηλώσεις για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών. Αναφέρθηκε  στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με ενήλικες στο δωμάτιο», αφήνοντας υπονοούμενα για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.φάκη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Λαγκάνρτ είχε άλλη μια ειρωνική ατάκα, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, μόλις είδε τον κ. Βαρουφάκη η κυρία Λαγκάρντ έσπευσε να τον χαιρετίσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ο… αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει "γεια"».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έδειξε με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά της για τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και είπε πως το ΔΝΤ είναι εγκληματίας.

Η απάντηση του Γιάννη βαρουφάκη στις ατάκες Λαγκάρντ ήρθε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Έχω δεσμευθεί να μην κάνω υποτιμητικό σχόλιο για κανέναν», είπε ο κ. Βαρουφάκης, ωστόσο υποτίμησε συνολικά το Eurogroup.

Οι προτάσεις μας δε σχολιάστηκαν ούτε από έναν εκπρόσωπο των θεσμών, δε συζητήθηκαν στο Eurogroup αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως δεν είναι ένα φόρουμ για σοβαρές συζητήσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων, είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική