Με κάθε επισημότητα η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε χθες ότι η κυβέρνηση Κάμερον θα προωθήσει νομοσχέδιο μέχρι το τέλος του 2017, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ανακοίνωση έγινε κατά την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου και την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
"Η κυβέρνησή μου θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιδιώξει τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος όλων των χωρών-μελών", είπε η βασίλισσα ενώπιον των βουλευτών και των υπουργών της κυβέρνησης Κάμερον.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου θα παρουσιαστούν σήμερα Πέμπτη και κατόπιν θα συζητηθούν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μετά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων υπό τους οποίους μετέχει η Βρετανία στην ΕΕ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ