Thumbnail
ΣΥΡΙΖΑ

Για υποκριτική και ψεύτικη πίεση των εταίρων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα «Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών προϋπόθεση για την ισότητα» που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής /φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), τονίζοντας παράλληλα ότι οι θεσμοί εξυπηρετούν τοκογλυφικά συμφέροντα.

Σε σημερινό δημοσίευμα της Αυγής σημειώνεται ότι ο Δημ. Στρατούλης αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup έκανε λόγο για ασφυκτική πίεση από τους θεσμούς ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε ενημερότητα για να πιέσει και αυτή από την πλευρά της. Όπως σημείωσε, υπάρχει πίεση για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει πρόωρη συνταξιοδότηση γυναικών στην Ελλάδα καθώς δεν τις συμφέρει.

Παράλληλα εξέφρασε τη δέσμευση του υπουργείο μετά τον Ιούνιο να περιορίσει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και να ενισχύσει την πλήρη εργασία. «Να καταργηθούν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας όπως είναι η ενοικίαση εργαζομένων, Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι δε γίνεται, να τους νοικιάσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης σημείωσε ότι θα καταργηθούν οι υπεργολαβίες δημοσίου τομέα, ενώ πρόσθεσε ότι ορισμένες θα μπορεί να τις αναλάβει ο ιδιωτικός τομέα. Ο Δημ. Στρατούλης ανέφερε παράλληλα ότι μέσω του ΣΕΠΕ θα γίνονται ειδικοί έλεγχοι όπου θα κρίνουν αν εφαρμόζονται οι νόμοι εργασιακών δικαιωμάτων όπως η πληρωμή.

 


Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep diagonismos graptos
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - ΕΚΤΑΚΤΟ: Βγήκαν 2 βίντεο Παραγωγικού Συλλογισμού με τις λύσεις

Ενώ και επίσημα στην πλατφόρμα προετοιμασίας για τον 2ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ ανέβηκαν τα επεξηγηματικά...

2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - ΕΚΤΑΚΤΟ: Βγήκαν 2 βίντεο Παραγωγικού Συλλογισμού με τις λύσεις
eidiki agwgi
ΑΣΕΠ – Ειδική Αγωγή 2025: Έφυγε για ΦΕΚ η προκήρυξη 3ΕΑ/2025 - ΕΠΙΣΗΜΟ
Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη 3ΕΑ/2025 του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή - Έκλεισε η τριάδα προκηρύξεων, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις
ΑΣΕΠ – Ειδική Αγωγή 2025: Έφυγε για ΦΕΚ η προκήρυξη 3ΕΑ/2025 - ΕΠΙΣΗΜΟ