Thumbnail

 

Ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από τις αποκλίσεις στο πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Χρήστος Σταϊκούρας.

 
Έγγραφο του κ. Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Σεπτεμβρίου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζει στη βουλευτή ότι η μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2012 και εμπεριέχει τα αποτελέσματα του PSI περιλαμβάνει μία σειρά από υποθέσεις σε σχέση με την εξέλιξη του ΑΕΠ, την πορεία του πρωτογενούς ελλείμματος, τις αποκρατικοποιήσεις κλπ. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ το 2020 θα είχε μειωθεί στο 116,5%. Στο βαθμό που οι ανωτέρω υποθέσεις αποκλίνουν ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ οδηγείται σε ποσοστά άνω του 120%.
 
Επισής πηγή «σε καίρια θέση στην Αθήνα» δηλώνει στην εφημερίδα Guardian ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επιθυμεί την αποτυχία των μέτρων στην Ελλάδα, ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ζητήσει περαιτέρω «κούρεμα» του χρέους της, ενδεχόμενο που βρίσκει αντίθετες την Κομισιόν και τη Γερμανία. 
 
Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρει ότι εντείνονται οι υποψίες μελών της κυβέρνησης Σαμαρά πως το ΔΝΤ μπλοκάρει εσκεμμένα τη συμφωνία επί των νέων περικοπών που απαιτούνται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
 
Υπενθυμίζεται ότι για υποστήριξη του Ταμείου σε νέο κούρεμα, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, είχαν κάνει λόγο δημοσιεύματα και από τις ΗΠΑ νωρίτερα το καλοκαίρι.
 
Η Guardian τονίζει εξάλλου ότι την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να ζητήσει εκτόνωση της έντασης, έπειτα από την έντονη κόντρα που προέκυψε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του επικεφαλής εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πόουλ Τόμσεν, κατά τις διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα.
 
ρεπορτάζ - alfavita

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Τι απάντησε η Σοφία Ζαχαράκη στις "βολές" που εξαπέλυσε η Νομική Σχολής ΑΠΘ (και όχι μόνο) για τη δήλωσή της μέσα στη Βουλή «πόσο εύκολα μπορείς να πας να σπουδάσεις στην Κομοτηνή;»
Σοφία Ζαχαράκη συνέντευξη στο ρ/φ ” Χρόνος της Κομοτηνής ” : “Ας αξιολογηθούμε από τις πράξεις και όχι από τη διαστρέβλωση δηλώσεων”
Τι απάντησε η Σοφία Ζαχαράκη στις "βολές" που εξαπέλυσε η Νομική Σχολής ΑΠΘ (και όχι μόνο) για τη δήλωσή της μέσα στη Βουλή «πόσο εύκολα μπορείς να πας να σπουδάσεις στην Κομοτηνή;»
δαχτυλίδι της φωτιάς
Τι είναι το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» και γιατί δίνει τόσο μεγάλους σεισμούς
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΠ, στην περιοχή αυτή σημειώνεται περίπου το 90% των ισχυρών σεισμών παγκοσμίως, ενώ βρίσκονται και πάνω από 450 ενεργά ηφαίστεια.
Τι είναι το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» και γιατί δίνει τόσο μεγάλους σεισμούς
ΥΠΑΙΘΑ
Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας: Οι νέες αμοιβές των εποπτών-εκπαιδευτικών και επιμορφωτών
Οι νέες αμοιβές των εποπτών-εκπαιδευτικών και επιμορφωτών του Μετα- λυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας - Το ΦΕΚ
Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας: Οι νέες αμοιβές των εποπτών-εκπαιδευτικών και επιμορφωτών
ASTYNOMIA
Κιάτο: Οπλοστάσιο με πάνω από 100 όπλα στο σπίτι απόστρατου – Συνελήφθη με τη σύζυγό του
Η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ ήδη εξετάζεται εάν υπάρχουν συνεργοί του απόστρατου αξιωματικού
Κιάτο: Οπλοστάσιο με πάνω από 100 όπλα στο σπίτι απόστρατου – Συνελήφθη με τη σύζυγό του