Thumbnail
Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε πως η Αμυγδαλέζα θα κλείσει. 

Στοιβαγμένοι ανήλικοι, μετανάστες πρόσφυγες, σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες βρίσκονται μέσα στις φυλακές τις αμυγδαλέζας. Το μεσημέρι της τρίτης 10/02  πέθανε ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και το μεσημέρι της Παρασκευής 13/02 αυτοκτόνησε ο 28χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Ναντίμ. Πριν λίγους μήνες είχε πεθάνει και ένας άλλος Πακιστανός με χρόνια πάθηση, με τους συγκρατούμενους του να μαρτυρούν: «ο Μοχάμεντ Ασφάκ έπασχε από άσθμα. Δεν τον πήγαν ποτέ σε νοσοκομείο, γι΄αυτό πέθανε». Οι συνθήκες κράτησης στο κέντρο μεταναστών της Αμυγδαλέζας έχουν πολλάκις καταδικαστεί από διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων.

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε πως η Αμυγδαλέζα θα κλείσει. 

Ο Γιάννης Πανούσης κατά την επίσκεψη του στην Αμυγδαλέζα, μαζί με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου,  δήλωσε πως η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι ντροπή για την χώρα και για τους ανθρώπους.


(Φωτογραφία από Vice/ Παναγιώτης Μαϊδης)

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο Νίκος Δένδιας αντιδράει στο κλείσιμο του στρατοπέδου κράτησης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Αμυγδαλέζα ως "ολοκληρωμένο σύστημα Ασύλου και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών."

Το δημοσίευμα του ΑΠΕ αναφέρει: 

Με τις αλλαγές που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση «εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται [..] τους κινδύνους σχετικά με τη διευκόλυνση της διακίνησης παρανόμων μεταναστών, της εκμετάλλευσης των τελευταίων από εγκληματικούς κύκλους και της επιστροφής του κέντρου της Αθήνας και των άλλων πόλεων στη δραματική κατάσταση στην οποία ευρίσκονταν πριν τον Ιούνιο του 2012 σημειώνει, σε σχετική γραπτή δήλωσή του, ο κ. Δένδιας. 

Προτείνει μάλιστα στη νέα κυβέρνηση «να εφαρμόσει πλήρως το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το άσυλο και τη μετανάστευση, να επιλύσει τα λειτουργικά προβλήματα που τυχόν προέκυψαν στα Προαναχωρησιακά Κέντρα (στους τομείς της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της σίτισης) αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης, να αναπτύξει τον Κλάδο Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είχε προβλεφθεί με το Νόμο για την Αναδιοργάνωσή της (ν.4249/2014) και να αναθερμάνει τις συμμαχίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες του Νότου για την αλλαγή του Κανονισμού του Δουβλίνου». Καταλήγει, δε, σημειώνοντας ότι η εγκατάλειψη της πολιτικής αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και επιστροφής των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης, θα αποτελέσει σφάλμα σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα, με καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: «Όπου καταρρέουν τα δικαιώματα των γυναικών, καταρρέει η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία»
Δυναμική παρέμβαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις γυναίκες του Αφγανιστάν στο HRC59
Δόμνα Μιχαηλίδου από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ: «Όπου καταρρέουν τα δικαιώματα των γυναικών, καταρρέει η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία»
Καρυστιανού
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Τόνισε πως ήρθε η στιγμή για τους βουλευτές και τις βουλεύτριες να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη