Thumbnail
Ηλεκτρολόγος - μηχανικός.

Ο Χρήστος Σπίρτζης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 1995 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Φουφρή και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και την Κάλλια.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και των οργάνων Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 1986 έως το1993.
΄
Το 1996 ορίστηκε Επιμελητής της ΜΕ Νέων Μηχανικών του ΤΕΕ. Σε ηλικία 28 χρονών εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

Από το 2000 έως το 2003 διετέλεσε Μέλος στη ΔΕ του ΤΕΕ, ενώ από το 1999 έως το 2008 ήταν Μέλος της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας εκλεγόταν συνεχώς από το 2002 έως το 2007.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Β' Αντιπρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, την Ανάπτυξη, την Απασχόληση, το Ασφαλιστικό, την άδεια άσκησης Επαγγέλματος, τις Εκδόσεις, τη δεοντολογία Εκπροσωπήσεων και την Τράπεζα Πληροφοριών.

Εκπροσώπησε το ΤΕΕ σε κοινωνικές δράσεις για το πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού και τους ελεύθερους χώρους, για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και ήταν υπεύθυνος για κοινές δράσεις με άλλους Φορείς, όπως το Παρατηρητήριο Φυσικών Καταστροφών, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας και την προετοιμασία για διακριτό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Ως Υπεύθυνος για την Ενέργεια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού και επιστημονικού έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας και για την απόκτηση ενός μακροχρόνιου στρατηγικού ενεργειακού σχεδίου.
 

Πηγή: newsit.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σφουγγάρι
Σφουγγάρι στην κατάψυξη: Η απλή λύση που περιορίζει τον πάγο
Παρότι το έχουμε συνδέσει κυρίως με το πλύσιμο των πιάτων, το σφουγγάρι μπορεί να αποτελέσει έναν πρακτικό σύμμαχο για την αντιμετώπιση μικρών αλλά...
Σφουγγάρι στην κατάψυξη: Η απλή λύση που περιορίζει τον πάγο
ilektriki_kouverta
Ηλεκτρική κουβέρτα: Σημάδια δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσετε τη χρήση της
Συχνά, τα σημάδια φθοράς είναι διακριτικά και περνούν απαρατήρητα μέχρι να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος.
Ηλεκτρική κουβέρτα: Σημάδια δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσετε τη χρήση της
fournos_mikrokimaton
Φούρνος μικροκυμάτων: Eύκολες ιδέες για γρήγορα και λαχταριστά πιάτα
Από ένα θρεπτικό πρωινό μέχρι ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής, οι δυνατότητές του είναι περισσότερες απ’ όσες φαντάζεστε.
Φούρνος μικροκυμάτων: Eύκολες ιδέες για γρήγορα και λαχταριστά πιάτα