Αποκαλύψεις «φωτιά» για το ρόλο των αρχών του Μεξικού σε μαζικές δολοφονίες φοιτητών‏
Αποκαλύπτει το περιοδικό «Proceso»

Εντός και Εκτός Συνόρων με τη Μαρία Λίλα

Συνέργεια των επίσημων αρχών που φθάνει στα όρια της ηθικής αυτουργίας για τη μαζική δολοφονία 43 φοιτητών στην Ιγκουάλα αποκαλύπτει το περιοδικό «Proceso» ενώ από την πόλη του Μεξικού η Ναταλία Μορελεόν μας μεταφέρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για «κουκούλωμα» της τραγικής υπόθεσης.
 
Όπως λέει η Μορελεόν, ο Εισαγγελέας Χεσούς Μουρίγιο ανακοίνωσε μεν ότι αναγνωρίστηκε από τους ειδικούς στην εξέταση DNA ερευνητές της Αυστρίας, ένας από τους 43 φοιτητές που οι δολοφόνοι έκαψαν μαζί με άλλα υλικά, αλλά προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι είναι σχεδόν αδύνατον να υπάρξουν αδιάσειστα στοιχεία για τους υπόλοιπους 42.
 

Μέλη της συμμορίας του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών «Ενωμένοι Πολεμιστές» (Γκερέρος Ουνίδος), που συνελήφθησαν από τις ομοσπονδιακές αρχές, μόλις τον περασμένο μήνα, είχαν ομολογήσει ότι σκότωσαν όλους τους φοιτητές που αγνοούνταν από τις 26 Σεπτεμβρίου πιστεύοντας, μάλιστα, ορισμένοι ότι ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας, τα οποία παρέδωσε σε εκείνους η αστυνομία.

Κυβερνητικά έγγραφα που διέρρευσαν και δημοσίευσε το μεξικανικό περιοδικό «Proceso» δείχνουν ότι οι αρχές γνώριζαν ότι οι φοιτητές που διαδήλωναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ιγκουάλα θα δέχονταν επίθεση από την αστυνομία της πόλης, στην οποία τόσο ο δήμαρχος όσο και η γυναίκα του συνδέονταν με το καρτέλ «Ενωμένοι Πολεμιστές».

Τα έγγραφα διαψεύδουν τις δηλώσεις του προέδρου του Μεξικού Πένια Νιέτο ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ανάμιξη με την απαγωγή των 43 φοιτητών από την Ιγκουάλα και τη μαζική δολοφονία, που ακολούθησε. Υπήρχαν σε αυτά οδηγίες για συνεχή παρακολούθηση των νεολαιίστικων κινημάτων, ιδιαιτέρως, των φοιτητικών με τη «διείσδυση» ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας, μέσα σε αυτά.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 80 ύποπτοι για τις δολοφονίες των φοιτητών, ανάμεσά τους, αστυνομικοί, ο δήμαρχος της Ιγκουάλα Χοσέ Λούις Αμπάρκα και η σύζυγός του.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: Πόσο θα διαρκέσει

200 ΕΥΡΩ voucher για Laptop - Tablet: ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή: Αυτό είναι το κορυφαίο ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ του Παν.Αιγαίου

σχετικά άρθρα