Thumbnail
Αποτροπιασμό προκαλεί νέο βίντεο

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο την Τρίτη, το οποίο φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που κρατούσαν οι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το in.gr, το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με οργάνωση που παρακολουθεί ιστοτόπους που χρησιμοποιούν ισλαμιστές για να αναρτούν ανακοινώσεις τους.

Ο Σότλοφ, 31 ετών, απήχθη στο Χαλέπι της Συρίας τον Αύγουστο του 2013. Στις 27 Αυγούστου η μητέρα του, η Σίρλεϊ, απηύθυνε έκκληση στον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον αυτοανακηρυγμένο «χαλίφη» της οργάνωσης, ζητώντας του να λυπηθεί τον γιο της και να τον αφήσει ελεύθερο.

Σύμφωνα με το Site Intelligence Group, φαίνεται πως η εκτέλεση έγινε από τον σφαγέα του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Και στα δύο βίντεο, ο εκτελεστής μιλάει με βρετανική προφορά.

Ο 31 ετών Σότλοφ μιλάει στην κάμερα πριν τον θάνατό του, λέγοντας ότι «πληρώνει το τίμημα» για την αμερικανική επέμβαση.

Άνδρας του «Ισλαμικού Κράτους» που φορά μάσκα απευθύνεται στον αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας: «Όπως οι πύραυλοί σας συνεχίζουν να πλήττουν τον λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να χτυπά τους λαιμούς των πολιτών σας».

Στο βίντεο, που τιτλοφορείται «Δεύτερο μήνυμα στην Αμερική» διακρίνεται ο δημοσιογράφος με πορτοκαλί στολή, γονατισμένος δίπλα στον μασκοφόρο που είναι οπλισμένος με μαχαίρι.

Ο ένοπλος καταδικάζει την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και κατόπιν βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Σότλοφ.

«Επανέρχομαι, Ομπάμα και επανέρχομαι εξαιτίας της αλαζονικής εξωτερικής πολιτικής σου απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος» δηλώνει ο μαυροντυμένος εκτελεστής.

Οι τζιχαντιστές προειδοποιούν τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν «τη σατανική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα του βίντεο.

Το «Ισλαμικό Κράτος» -όπως αυτοαποκαλείται η οργάνωση- είχε δώσει στις 19 Αυγούστου στη δημοσιότητα βίντεο με το αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Σε αυτό το βίντεο ο εκτελεστής είχε πει ότι το «επόμενο θύμα» είναι ο Σότλοφ και ότι η μοίρα του βρισκόταν στα χέρια του Μπαράκ Ομπάμα. Οι τζιχαντιστές ζητούσαν να σταματήσουν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράκ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες ταυτότητες: Πότε λήγει η διορία για αλλαγή και πόσο κοστίζει η έκδοση

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοσ
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στην καταβολή του επιδόματος ανεργίας προς τους αναπληρωτές...
Σε οικονομική ασφυξία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πάνω από 35 μέρες απλήρωτοι
Σάμος, η φωτογραφία του διευθυντή που κατηγορείται για βιασμό
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση και πορνογραφία ανηλίκων - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Φρίκη δίχως τέλος στη Σάμο: Για σεξουαλική κακοποίηση 20 ανηλίκων κατηγορείται ο γυμνασιάρχης
Χαλκιδική - Παραλίες
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός 46χρονος λουόμενος στην παραλία της Σάρτης
ellinomatheia_0.jpg
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025
Πάνω από 11.000 υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό – Τα πιστοποιητικά αναμένεται να αποσταλούν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
Ζαχαράκη: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2025