Thumbnail
Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών

Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι από τα μεσάνυκτα έπληξε περισσότερους από είκοσι στόχους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τους στόχους που επλήγησαν.
Αυτόπτες μάρτυρες και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι κατά τις ολονύκτιες επιδρομές καταστράφηκαν δύο τεμένη και βομβαρδίσθηκαν τρεις κατοικίες. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, κατά τους σημερινούς βομβαρδισμούς έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Δυτική Οχθη, όπου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στην πόλη της Χεβρόνας.
Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ακόμη έναν Παλαιστίνιο χθες στη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από τη Ραμάλα.
Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας πλήττοντας «θέσεις των τρομοκρατών» στον παλαιστινιακό θύλακα.Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε την ευθύνη για την εκτόξευσή τους.
 
Από την 8η Ιούλη και την έναρξη της ισραηλινής επιδρομής 1.890 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 431 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και τραυματίστηκαν περίπου 10.000, ενώ σύμφωνα με τη Unicef, το 73% των θυμάτων είναι άμαχοι.
 
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Ένα «κοινωνικό πείραμα» στη σχολική τάξη για τη σιωπή απέναντι στη βία
«Γιατί δεν τον υπερασπίστηκε κανείς σας;» Με αφορμή το περιστατικό στις Σέρρες ο δάσκαλος Μάριος Μάζαρης έκανε ένα «κοινωνικό πείραμα» στην τάξη
Ένα «κοινωνικό πείραμα» στη σχολική τάξη για τη σιωπή απέναντι στη βία