Thumbnail
Ο μαυραγοριτισμός της Κατοχής σε νέα, μοντέρνα συσκευασία

Η χθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια σχετικά με τους φοροφυγάδες του εξωτερικού είναι απολύτως ενδεικτική της ηθικής κατάπτωσης του κυβερνητικού μνημονιακού μπλοκ, αλλά προϊδεάζει και για τις συμμαχίες που επιχειρεί να συστήσει για να διαχειριστεί το μέλλον της χώρας. Αυτό επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Υπουργός σπόνσορας της φοροδιαφυγής; Εντάξει, δεν είναι δα και περίεργο στην κυβέρνηση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά, όπως και να το κάνουμε, το να προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης την αμνήστευση των φοροφυγάδων εάν φέρουν τα χρήματά "τους" πίσω στην Ελλάδα και πληρώσουν κατιτίς, είναι περιφρόνηση των προσχημάτων που δείχνει μια βαθύτερη νοοτροπία: «Είναι άλλων υπουργείων αρμοδιότητα αν θα δώσουν κίνητρα, αν θα δώσουν κάποιου είδους δυνατότητα να καταβάλεις ένα ποσό και να μην υπάρχουν κυρώσεις για οποιαδήποτε θέματα φοροδιαφυγής κ.λπ." είπε ο κ. Δένδιας χθες στον Alpha. Και συνέχισε: "Όμως το να φέρνεις χρήματα στην πατρίδα, αυτήν τη στιγμή είναι εθνική προσφορά, αυτό είναι ξεκάθαρο".

"Εθνική υπηρεσία", μάλιστα, τονίζει το δημοσίευμα της Αυγής. Οι άνθρωποι που επέλεξαν να κρύψουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό για να μην πληρώσουν φόρους τη στιγμή που οι λαϊκές τάξεις υφίστανται σφαγή και η χώρα βρίσκεται επί ξυρού ακμής, όχι μόνον δεν θα έχουν κυρώσεις, αλλά κατά τον υπουργό Ανάπτυξης θα προσφέρουν και "εθνική υπηρεσία". Και επειδή θα έχουν και ρευστό, θα μπορούν να αγοράσουν κοψοχρονιά δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Καμιά παραλία, τίποτα σπίτια σε πλειστηριασμούς, τέτοια πράγματα. Ενδεχομένως με τα κλεμμένα να χρηματοδοτήσουν και κάτι κοινωφελές, να έχει και το όνομά τους, να θεωρούνται και εθνικοί ευεργέτες. Ο μαυραγοριτισμός της Κατοχής σε νέα, μοντέρνα συσκευασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη σειρά
Voucher τύπου «Market Pass»: Έρχεται νέα ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα λάβουν
Ψηφιακή κάρτα για τρόφιμα με αναδρομικά έως και 1.200 ευρώ – Όλο το σχέδιο στήριξης που εξετάζεται
Voucher τύπου «Market Pass»: Έρχεται νέα ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα λάβουν
αγροτες
Καρδίτσα: Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους με τρακτέρ – Εκτροπές και κλειστοί δρόμοι στον Ε65
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια των πολιτών λόγω της κινητοποίησης των αγροτών
Καρδίτσα: Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους με τρακτέρ – Εκτροπές και κλειστοί δρόμοι στον Ε65
egklima_7.jpg
Παιανία: Αυτοχειρία φαίνεται να προκύπτει για τον 50χρονο με τα δεματικά στο λαιμό
Η ιατροδικαστική εξέταση και το ιδιόχειρο σημείωμα «δείχνουν» την τραγική επιλογή του άνδρα
Παιανία: Αυτοχειρία φαίνεται να προκύπτει για τον 50χρονο με τα δεματικά στο λαιμό