Thumbnail
Προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης

Την Αικατερίνη Σαββαΐδου προτείνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Όπως τονίζει το ΥΠΟΙΚ στη σχετική του ανακοίνωση, η κ. Σαββαΐδου, με εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα, είναι επιτυχημένη δικηγόρος, ερευνήτρια και έμπειρη επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους.
Είναι Λέκτωρ στο ΑΠΘ, δίδαξε στο ΕΚΠΑ και έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες. 
Το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση προκήρυξε στις 6 Ιουνίου 2014 ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, με ημερομηνία λήξης τη 15η Ιουνίου.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης συνεδρίασε τρεις φορές (στις 17, 21 και 22 Ιουνίου). Με βάση τα κριτήρια επιλογής, στις συνεδριάσεις αξιολογήθηκαν οι 75 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και τα μέλη κατέληξαν σε έναν κατάλογο υποψηφίων αποτελούμενο από 8 άτομα που κλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη την Κυριακή 22 Ιουνίου. Στη συνέχεια η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στην επιλογή της Αικατερίνης Σαββαΐδου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νομικη
Αστραπιαίες και αποτελεσματικές ενέργειες του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Νομική (ΦΩΤΟ)
Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου κινήθηκε ταχύτατα καθαρίζοντας τον χώρο της κατάληψης στη Νομική
Αστραπιαίες και αποτελεσματικές ενέργειες του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Νομική (ΦΩΤΟ)
παιδιά
Προβληματισμός με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ: Χιλιάδες παιδιά έως 15 ετών στερούνται βασικά αγαθά λόγω φτώχειας
Οικονομικές δυσκολίες στην κάλυψη βασικών αναγκών των παιδιών
Προβληματισμός με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ: Χιλιάδες παιδιά έως 15 ετών στερούνται βασικά αγαθά λόγω φτώχειας