Thumbnail
Εχουμε μόνη μία επιλογή, να μπούμε μπροστά τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία

 

Το διακύβευμα πλέον είναι η προστασία της ίδιας της Δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του. 
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ επιτέθηκε σε όσους επιχειρούν να εξισώσουν τους αγώνες της αριστεράς με την ακροδεξιά. «Παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, γίνονται αβανταδόροι της ακροδεξιάς» τόνισε.
 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση που παρουσίασε στη ΔΕΘ, την προηγούμενη εβδομάδα, ασκώντας κριτική σε όσους επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του σχετικά με την φοροδιαφυγή.
 
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ
 
Εμείς θα υλοποιήσουμε το άρθρο 4 του Συντάγματος που λέει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Με την κυβέρνηση της αριστεράς, ο φοροφυγάς δεν θα φορτώσει το λογαριασμό στην πλάτη του μισθωτού» τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Εν όψει της ψήφισης των μέτρων -μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει μπροστά, τόσο στη Βουλή όσο και στους ειρηνικούς αγώνες των εργαζομένων και των νέων.
 
Έθεσε μάλιστα με έμφαση το θέμα της προσωπικής ευθύνης του κάθε βουλευτή, έναντι της κομματικής πειθαρχίας.
 
«Ο λαός μας έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, του κυρίου Παπανδρέου και του κυρίου Παπαδήμου. Σειρά έχει να τριτώσει το καλό» κατέληξε.
 
 
«Εχουμε μία και μόνη επιλογή. Να μπούμε μπροστά, εμείς πρώτοι, στους κοινωνικούς αγώνες και τις αντιστάσεις. Και μέσα στο Κοινοβούλιο και μέσα στην κοινωνία.
 
  Ετσι και τώρα μπροστά στην απόπειρα της κυβέρνησης να κρύψει όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που περιέχονται σε ένα μόνο άρθρο εμείς πρέπει να μπούμε μπροστά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xioσ
Χίος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί
Καμία αναφορά για πυροβολισμούς στην ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία στη Χίο - Πώς βυθίστηκε το σκάφος που μετέφερε μετανάστες
Χίος: Η ανακοίνωση του Λιμενικού - Τουλάχιστον 15 άνθρωποι νεκροί
σοβα
Πτώση σοβάδων σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου φέρνει στο προσκήνιο την υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης
Νέο περιστατικό σε σχολείο της Καλλονής αναδεικνύει τα χρόνια προβλήματα υποδομών
Πτώση σοβάδων σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου φέρνει στο προσκήνιο την υποχρηματοδότηση της σχολικής στέγης
ασπρο
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια
Ο εργαζόμενος υπέστη καρδιακή ανακοπή έπειτα από δωδεκάωρη εργασία σε περίοδο γενικής συντήρησης των εγκαταστάσεων, γνωστής ως shutdown
Ασπρόπυργος: Εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από 12ωρη βάρδια