Thumbnail
«Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας» ήταν η φράση του υπουργού οικονομικών που με τις δηλώσεις του κάνει ευθεώς λόγο για νέα μέτρα την περίοδο του 2014. 

AlfaVita

Διαψεύδει την κυβερνητική θέση για τη μη θέσπιση νέων μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μέσα από τις δηλώσεις στα «ΝΕΑ» κάνοντας λόγο για νέα μέτρα μεν αλλά μικρότερης έκτασης σε σχέση με αυτά που προτείνει η Τρόικα.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στα «ΝΕΑ», είπε: «Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ, όμως, από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του "κενού" οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση». Ο κ. Στουρνάρας συμπληρώνει ότι αν πάμε στο «κανένα μέτρο» θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους.

Τα λεγόμενά του έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με αυτά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, οποίο διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων κα ι ότι αυτά που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας είναι τα ήδη ψηφισμένα.

Προφανώς, λαμβάνει υπόψη του και τις δηλώσεις του υφυπουργού εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου,  ο οποίος μίλησε χθες ανοικτά για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκάλα
Αποκλειστικό alfavita.gr - Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πάνω από 20.000 στην Α΄ φάση
Την τρέχουσα εβδομάδα θα έχουμε την πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης...
Αποκλειστικό alfavita.gr - Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πάνω από 20.000 στην Α΄ φάση
εκπαιδευτικος
Ροή διορισμών εκπαιδευτικών: Τι ισχύει για Γενική, Ειδική Αγωγή, ΕΕΠ-ΕΒΠ και Μουσικά Σχολεία

Με τις Υπουργικές Αποφάσεις 99392/Ε1 (ΦΕΚ ΑΣΕΠ 40/12.08.2025) και 99393/Ε4 (ΦΕΚ ΑΣΕΠ 41/12.08.2025), το...

Ροή διορισμών εκπαιδευτικών: Τι ισχύει για Γενική, Ειδική Αγωγή, ΕΕΠ-ΕΒΠ και Μουσικά Σχολεία
ισραηλ
Τελ Αβίβ: Τεράστια διαδήλωση για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων
Η κινητοποίηση αυτή χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου, τον Οκτώβριο του 2023.
Τελ Αβίβ: Τεράστια διαδήλωση για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων