Thumbnail
Σε τρεις φάσεις η διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων ώς τον Σεπτέμβριο

Σε συμφωνία για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με την τρόικα κατέληξε η κυβέρνηση, σημείο το οποίο αποτελεί το βασικό «αγκάθι» στην τελική συμφωνία για τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ.

 
Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου διήρκησε μισή ώρα περίπου. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση.
 
Στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών».
 
«Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup», προσέθεσε.
Η τρόικα συμφώνησε να δοθεί παράταση ώς τον Σεπτέμβριο για την εφαρμογή της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων.
 
Ώς το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η λίστα με τα πρώτα 5.000 ονόματα. Η λίστα θα περιλαμβάνει 2.500 σχολικούς φύλακες (ανήκουν στο υπουργείο Εσωτερικών), 2.000 εκπαιδευτικούς και 500 υπαλλήλους υπουργείων.
 
Ανάλογες λίστες θα πρέπει να ετοιμάζονται κάθε μήνα, ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τα υπόλοιπα 7.000 άτομα, οι 3.500 θα είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι 1.500 θα είναι εκπαιδευτικοί που δεν ασκούν τα καθήκοντα τους και 2.000 υπάλληλοι από τα υπουργεία και τους δήμους.
 
Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται σε 8 από 12 μήνες. Κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας, οι υπάλληλοι θα παίρνουν το 75% του μισθού τους, θα αξιολογηθούν και ορισμένοι θα απολυθούν.
 
Εκφράζονται φόβοι ότι αυτοί που θα απολυθούν θα είναι περίπου το 20% έως 25% των υπαλλήλων που θα βρεθούν στο καθεστώς της κινητικότητας.
 
Εν τω μεταξύ, η συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα  θα συνεχισθεί την Κυριακή.
 
Με στοιχεία από το in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

simaia politexneiou
Πολυτεχνείο 2025: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια - Για ποιους είναι τριήμερο
17 Νοεμβρίου 2025: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές και γονείς για σχολεία και φροντιστήρια
Πολυτεχνείο 2025: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και φροντιστήρια - Για ποιους είναι τριήμερο
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
Αν ο κόσμος στραφεί εναντίον του δασκάλου, δεν θα κοιτάξει ποιος υπογράφει τους προϋπολογισμούς, ποιος κλείνει τα σχολεία, ποιος θεσμοθετεί την...
Η Στοχοποίηση των Εκπαιδευτικών: Ο κοινωνικός κανιβαλισμός φοράει μικρόφωνο
bullying
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο
Τα παιδιά που τραβούν την πειραχτική διάθεση των συμμαθητών τους — και οι σιωπές που πληγώνουν περισσότερο από τα γέλια
Όταν η διαφορετικότητα γίνεται στόχος: τα παιδιά που «τραβούν τα πειράγματα» στο σχολείο