κρητη
Την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελλάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η Περιφέρεια Κρήτης με αίσθημα ευθύνης προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που σε λίγες μέρες θα μπει στη διαδικασία των ενδοσχολικών αλλά και των πανελληνίων εξετάσεων, για άλλη μια φορά είναι κοντά στους μαθητές και στις οικογένειες τους.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελλάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση, με τον συντονισμό της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης, Ελένης Μαράκη-Μπελαδάκη, θα εστιάσει στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και οι συνέπειες του.

Μπορεί η περίοδος αυτή να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά παράλληλα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθουμε πώς να υποστηρίζουμε τα παιδιά  μας ενισχύοντάς τους τα συναισθήματα εμπιστοσύνης  και ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άγχος αποτελεί φυσικό κίνητρο. Κάποιες φορές μας ωθεί να κάνουμε αρνητικές σκέψεις, ωστόσο είναι μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού  που αφενός μας κινητοποιεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και αφετέρου μας ενεργοποιεί να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις που χρειάζονται διαύγεια και προσήλωση στους στόχους μας.

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Συμπληρώστε τα στοιχεία για τη βεβαίωση στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/F7WYf8uLQmNWtM617

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

17:30

Εγγραφές και Υποδοχή

18:00

Χαιρετισμοί

18:15

“Συζητώντας για το Άγχος” Εισαγωγή στην Προβληματική του Θέματος

Ελένη Μαράκη Μπελαδάκη - Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κρήτης

18:45

“Το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων….μια οικογενειακή υπόθεση”

Γιώτα Δημητροπούλου - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης

19:15

“Και να μην έχεις Άγχος!”

Κώστας Κωνσταντίνου - Διευθυντής 2ο Γ.Ε.Λ. Ηρακλείου

19:45

“Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Νέος Σύμμαχος στην Εκπαίδευση”

Φώτης Κολοκοτρώνης - Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

20:15

Ερωτήσεις - Συζήτηση με Παρουσίαση Συμπερασμάτων

κρητη

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mosxari
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
Μικρές αστοχίες στο μαγείρεμα μπορούν να χαλάσουν ένα κλασικό φαγητό. Δείτε τι να προσέξετε για μοσχάρι που λιώνει στο στόμα.
Μοσχάρι κατσαρόλας: 5 λάθη που το κάνουν σκληρό και πώς να τα αποφύγουμε
tigani
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα
Πολλά μικρά λάθη μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα πιο συχνά προβλήματα και τρόπους να τα αποφύγετε.
10 συνηθισμένα λάθη στο σοτάρισμα και πώς να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα