ypaith
Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων 2023 περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/95951/A5/1-9-2023 Υπουργική Απόφαση, η οποία θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι  Λυκείων του Δήμου Παλλήνης, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι  υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2023, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2022-2023 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια της ανωτέρω περιοχής και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023.

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται επίσης για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στην ως άνω περιοχή και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ειδικό ποσοστό που αποδίδεται στους εν λόγω υποψηφίους βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 ανά κατηγορία Λυκείου, ορίζεται ως εξής:

  • (i) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ, αποδίδεται ποσοστό 1,23% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • (ii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΓΕΛ, αποδίδεται ποσοστό 1,95% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • (iii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 0,26% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

Για τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
Το παγκόσμιο δίκτυο (θύμα του οποίου και η η Ζιζέλ Πελικό) που διδάσκει τη χρήση υπνωτικών και τη «βιομηχανία» του βιασμού εν αγνοία των θυμάτων
«Ακαδημία Βιασμών»: Πώς χιλιάδες άνδρες ναρκώνουν και κακοποιούν τις συζύγους τους
dypa voucher 2000 euro
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Ίσως έως το βράδυ θα κλείσουν οι θέσεις για του 114384 ωφελούμενους του τελικού Μητρώου - Που έχει ανοικτές (δείτε παρακάτω) και πώς θα ξεκινήσετε...
Ανατροπή στο Voucher ΔΥΠΑ 750€: Κλείνει ίσως αργά το βράδυ - Πώς προλαβαίνετε
Φωτογραφίες από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή
Κορυφώνεται στο Φάληρο το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη νέα Κεντρική Επιτροπή
ΠΑΣΟΚ: LIVE το 4ο Τακτικό Συνέδριο – Κορυφώνονται οι διεργασίες, κάλπες την Κυριακή