ypaith
Σχετικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων 2023 περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. Φ.253.2/95951/A5/1-9-2023 Υπουργική Απόφαση, η οποία θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι  Λυκείων του Δήμου Παλλήνης, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών και οι οποίοι  υπέβαλαν αίτηση δήλωση και συμμετείχαν στις πρώτες μετά το συμβάν πανελλαδικές εξετάσεις που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2023, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2022-2023 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια της ανωτέρω περιοχής και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023.

Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται επίσης για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στην ως άνω περιοχή και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ειδικό ποσοστό που αποδίδεται στους εν λόγω υποψηφίους βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 ανά κατηγορία Λυκείου, ορίζεται ως εξής:

  • (i) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ, αποδίδεται ποσοστό 1,23% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • (ii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΓΕΛ, αποδίδεται ποσοστό 1,95% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).
  • (iii) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 0,26% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

Για τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Στο «τραπέζι» νομοθετική παρέμβαση μετά το Πάσχα για τους αδιόριστους
Επιτυχόντες ΑΣΕΠ: Νέα συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη - Τι συζητήθηκε
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Στο «τραπέζι» νομοθετική παρέμβαση μετά το Πάσχα για τους αδιόριστους
Προσήγαγαν μέλη της νεολαίας της Νέας Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές σε μέλη της νεολαίας της Νέας Αριστεράς για πανό έξω από το Αμερικανικό Προξενείο
Καταγγελία από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη: «Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως τοποτηρητής του Τραμπ και του Νετανιάχου»
Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές σε μέλη της νεολαίας της Νέας Αριστεράς για πανό έξω από το Αμερικανικό Προξενείο
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επιπλέον 4.680 μαθητές εντάσσονται στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων»
«4.680 επιπλέον παιδιά θα έχουν κάθε μέρα ένα ποιοτικό γεύμα στο σχολείο», σημειώνει ο πρωθυπουργός στο κυριακάτικο μήνυμά του
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Επιπλέον 4.680 μαθητές εντάσσονται στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων»
Ιωάννης Καποδίστριας
Καποδίστριας: Πρωτεργάτης της εθνο-κρατικής γένεσής μας
Ο Καποδίστριας τροφοδοτεί ταυτόχρονα και το εκσυγχρονιστικό και το εθνοπατριωτικό ιδεολόγημα. Επομένως, αποτελεί την ιστορικά αναγκαία μορφή για να...
Καποδίστριας: Πρωτεργάτης της εθνο-κρατικής γένεσής μας