panellinies 2022
Menelaos Myrillas / SOOC
Πανελλήνιες-πανελλαδικές 2022: Δείτε την εκτίμηση για τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα Γενικά Λύκεια

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» των Πανελληνίων εξετάσεων 2022.

Σύμφωνα με εκτίμηση Ομίλου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ πρόκειται για ένα διαγώνισμα, του οποίου το θέμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναμενόμενο (συμπλήρωση 200 χρόνων Ελληνικής επανάστασης, των 100 χρόνων Μικρασιατικής  καταστροφής, αναζωπύρωση του θέματος της επιστροφής των Παρθενώνειων γλυπτών).

Όσον αφορά τη δομή του διαγωνίσματος δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Όμως απαιτεί πολύ καλή γνώση της θεωρίας για την αντιμετώπιση των τεχνικών ασκήσεων.

Δείτε επίσης:

Δείτε εδώ τα θέματα της  Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στο μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αφήνουν πίσω τους οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και ανοίγουν τα βιβλία για το επόμενο μάθημα που θα εξεταστεί τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, και είναι τα Αρχαία Ελληνικά για την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα Μαθηματικά για τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και τέλος η Βιολογία για την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας.

Το πρόγραμμα των ΓΕΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις έχει ως εξής:

panellinies_programma_gel_2022

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αύριο εξετάζονται τα ΕΠΑΛ στο δεύτερο μάθημα 

Την ίδια ώρα, πυρετωδώς ετοιμάζονται οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2022 από τα  Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) για το επόμενο μάθημα που δίνουν αύριο, Σάββατο 4 Ιουνίου, και είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων 2022, οι υποψήφιοι πρέπει να  φορούν μάσκα κατά την εξέταση, είτε γραπτή είτε προφορική, και μπορούν να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. 

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές. 

 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Γεωργίου
Ταξικό ή τοξικό σχολείο; Η βίαιη λειτουργική απορρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δοξάζεται η εκπαίδευση των πολλών διαφορετικών ταχυτήτων, των διαβαθμισμένων σχολείων και των κατατεταγμένων πανεπιστημίων, των όπου και όπως λάχει...
Ταξικό ή τοξικό σχολείο; Η βίαιη λειτουργική απορρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης
Στέφανος Παραστατίδης
Στέφανος Παραστατίδης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών: «Από το κακό στο χειρότερο»
H εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων σχολείων δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό ενός συγκεντρωτικού και αναποτελεσματικού διοικητικού μοντέλου
Στέφανος Παραστατίδης για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών: «Από το κακό στο χειρότερο»
mpataria.jpg
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
Μια μικρή καθημερινή συνήθεια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της και να μειώσει τα χρόνια χρήσης της συσκευής.
Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού
molivia
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου
Παραβατικές συμπεριφορές ή κοινωνική βία με παιδικό πρόσωπο; Δύο ανήλικες στο εδώλιο μιας ολόκληρης κοινωνίας
Δύο μαθήτριες στο κέντρο μιας βίας που δεν γεννήθηκε στο προαύλιο του σχολείου