Πανελλαδικές εξετάσεις
INTIME NEWS/Image Online
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών κάνουν «ποδαρικό» οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές εξετάσεις - Στη «μάχη» των Πανελλαδικών αύριο και τα ΓΕΛ

«Πρεμιέρα» σήμερα για τους υποψηφίους των Πανελλήνιων εξετάσεων 2022 στα Επαγγελματικά Λύκεια, οι οποίοι διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν φέτος με πάνω από 9.000 υποψήφιους και υποψήφιες που θα μείνουν εκτός της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα, αρκετοί αναμένεται να είναι και φέτος οι μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ που θα αποκλειστούν λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την εξάπλωση του κορονοίού.

Συγκεκριμένα, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει των ενδοσχολικών και πανελλαδικών εξετάσεων, η μάσκα θα διατηρηθεί. Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στην Τριτοβάθμια, ενόψει της εξεταστικής εαρινού εξαμήνου. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ισχύει η διενέργεια ενός rapid test την εβδομάδα.

Το alfavita.gr, όπως κάθε χρόνο, θα δημοσιεύσει πρώτο τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων και τις απαντήσεις στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αύριο, Παρασκευή 3 Ιουνίου, παίρνουν τη «σκυτάλη» οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Δείτε εδώ τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Δείτε εδώ τις εκτιμήσεις για τα θέματα των Νέων Ελληνικών

Δείτε εδώ τις απαντήσεις για τα θέματα των Νέων Ελληνικών

Το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

 

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

panellinies_programma_epal_2022

Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

panellinies_programma_2022

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις μάσκες

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοίνωσε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολείαIEKΠανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Εξαιρείται η παρουσία σε πάσης φύσεως εξετάσεις (ενδοσχολικές/προαγωγικές, Πανελλήνιες, πανεπιστημιακές, ξένων γλωσσών κτλ.): τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, να αξιοποιήσουν το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19. Καλή ολοκλήρωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους υποψηφίους εξετάσεων και ευχαριστίες στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την εξαιρετική συνεργασία.

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

6ο λυκειο Καλαμάτας
Οι εκπαιδευτικοί "έβαλαν πλάτη" και έβαψαν οι ίδιοι το σχολείο αλλά ο Δήμος αρνείται να τους δώσει τα 120 ευρώ για τα χρώματα
Δυσλειτουργίες στη διαχείριση των οικονομικών των σχολείων μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών – Το παράδειγμα του 6ου ΓΕΛ Καλαμάτας -...
Οι εκπαιδευτικοί "έβαλαν πλάτη" και έβαψαν οι ίδιοι το σχολείο αλλά ο Δήμος αρνείται να τους δώσει τα 120 ευρώ για τα χρώματα
χαραλαμπο
Προγραμματισμός προσλήψεων: Έρχονται πάνω από 27.500 προσλήψεις το 2026 - Αναλυτικά η κατανομή
Αποκαλύψεις Βιβής Χαραλαμπογιάννη: Το Δημόσιο προγραμματίζει 17.500 μόνιμους διορισμούς σε υγεία, εκπαίδευση, δήμους και περιφέρειες – Πότε θα...
Προγραμματισμός προσλήψεων: Έρχονται πάνω από 27.500 προσλήψεις το 2026 - Αναλυτικά η κατανομή